Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făgădău a semnat contractul de finanţare pentru proiectul privind reabilitarea Şcolii Gimnaziale numărul 16

ro

23 May, 2019 13:33 1569 Marime text
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Secretarul de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sirma Caraman și Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, au semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale numărul 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din Constanța.
 

Decebal Făgădău: „Mă bucur că Școala Gimnazială numărul 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ va fi reabilitată, modernizată și extinsă cu fonduri europene. Pe lângă sumele consistente pe care le-am alocat din bugetul local, fondurile europene vin să ajute la modernizarea educației constănțene. Investițiile în infrastructura școlară, creșterea salariilor celor ce lucrează în educație și bursele acordate elevilor contribuie direct la creșterea performanței generațiilor ce reprezintă viitorul orașului și al țării“.

 
Conform proiectului, unitatea de învățământ va beneficia de reabilitarea și modernizarea clădirii prin înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice și termice, lucrări de anvelopare, de înlocuire a pardoselilor și a tâmplăriei, de modernizare a laboratorului de fizică și chimie, a grupurilor sanitare, dotarea sălilor de clasă, refacerea trotuarelor și a rampei de acces pentru persoanele cu dizabilități.
 
De asemenea, un corp de clădire va fi extins cu un nivel superior, care va completa spațiul existent cu încă 5 săli de clasă, o sală multimedia și grupuri sanitare.
 
Proiectul se va derula prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 10 - „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale“.
 
Valoarea totală a proiectului este de 6.342.072 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii