Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închideţi spitalele, pregătiţi cimitirele !!!

ro

06 Apr, 2011 17:21 1050 Marime text

Guvernul şi-a arătat zilele acestea latura cea mai obscură, cea mai inumană şi cea mai grotească. Imaginea bolnavilor aruncaţi la propriu în stradă, aceasta este guvernul Emil Boc, aceasta este respectul pentru oameni, aceasta este guvernarea în slujba cetăţenilor.

Îmi prezint scuzele în faţa politicienilor din arcul guvernamental pe care temele abordate de PSD îi deranjează, îmi dau seama că nu e deloc plăcut să audă zi de zi vorbindu-se despre educaţie şi sănătate pentru TOŢI, despre pensii şi salarii din care să se poată supravieţui în această ţară şi nu în vreo savană din Africa şi îmi dau seama cât de puţin înţeleg ei din problemele sociale, de vreme ce singura lor raţiune este aceea de a distruge.

Zilele trecute, Ministerul Sănătăţii anunţa cu surle şi trâmbiţe numele celor 67 de unităţi spitaliceşti care vor fi desfiinţate sau transformate în azile de bătrâni, în timp ce televiziunile arătau imagini cu oameni ajunşi în pragul disperării, oameni bolnavi şi obosiţi de drumurile zilnice pe care le fac către spitale, spitale care acum vor fi desfiinţate.

Mă întreb cum oare le pot explica domnul premier Boc şi domnul ministru Cseke Atila decizia Guvernului de a aloca Primăriei Sectorului 3 nu mai puţin de 37 de milioane de lei pentru amenajarea parcului Pantelimon, în timp ce bolnavii din spitalul de la Bozovici au fost evacuaţi la propriu, scoşi în strada cu tot cu paturi, iar mamele se uitau neputincioase cum bebeluşii lor au fost scoşi din incubatoare cu o simplă semnatură. Decizia de a închide această unitate a fost luată fix pe data de 1 aprilie, o glumă proastă a domnului Boc sau doar viziunea sa asupra dezvoltării României?

Prin luarea acestor decizii, Guvernul Boc comite un genocid asupra poporului român, desconsiderând bătrânii bolnavi şi periclitându-şi viitorul, prin neacordarea de servicii spitaliceşti copiilor sau tinerelor mame.

Acesta nu este singurul exemplu de idee stralucită luată la voia întâmplării, deoarece cazuri similare s-au regăsit şi în Buftea, unde bolnavii vor fi nevoiţi să parcurgă 60 de km până în Bucureşti pentru a putea fi trataţi corespunzător sau în Codlea, localitate situată la 40 de km de Braşov. Poate dacă miniştrii ar pune la dispoziţie elicopterele lor pentru transportul acestor cetăţeni către cea mai apropiată unitate spitalicească drumul nu ar mai părea atât de lung, altfel, el este unul de neconceput pentru un stat care se proclama a fi unul european.

Nu m-ar mira ca în perioada următoare să apară în presă articole şi dezvăluiri despre firmele PDL-iste care vor câştiga licitaţii pe bandă rulantă pentru reamenajarea acestor spitale în cămine de bătrâni, dar lucrul acesta păleşte în faţa umilinţei şi batjocurei la care sunt supuşi bolnavii din acele localităţi, rămaşi fără singurul lor ajutor. Desigur, miza unei guvernări nu este urmărirea binelui populaţiei, nu este asigurarea unor minime servicii medicale accesibile tuturor cetăţenilor României, miza este obţinerea banilor, chiar şi de pe urma unor oameni lipsiţi de apărare.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a pregătit şi ea o măsură foarte bună, restricţionarea eliberării medicamentelor injectabile pentru tratarea cancerului doar în farmaciile spitalelor. Subiectul este atât de delicat, încât îmi este extrem de dificil să-l discut. Faptul că oameni a căror sănătate este atât de fragilă sunt nevoiţi să primească această veste, oameni a căror speranţă la viaţă este străvezie trebuie să găsească acum puterea de a înfrunta încă un obstacol în calea lor este greu de tolerat. Nu înteleg scopul acestei guvernări, nu văd mai departe de efectele devastatoare ale acestor decizii. Aceasta este o politică de exterminare a populaţiei.

Ca măsură împotriva faptului că România se confruntă cu un exod fără precedent al cadrelor medicale în ţările europene, guvernul Boc a găsit de cuviinţă să închidă aceste 67 de spitale, trimiţând aproximativ 670 de cadre medicale în şomaj, neacordându-le dreptul de a munci în propria ţară. Totuşi, graniţele sunt deschise, alte state abia aşteptă ca medicii bine pregătiţi de şcoala românească să meargă şi să lucreze în spitalele lor. Poate că ar mai trebui să exportăm o categorie profesională, politrucii de culoare portocalie, trădătorii de ţară, care pozează în guvernanţi preocupaţi de binele acestei naţiuni. Cel mai bun lucru pentru noi toţi ar fi ca aceste creiere luminate să caute oportunităţi de afaceri pe bani publici în alte parte, să plece ei din aceasta ţară şi nu cei care îşi doresc să trăiască şi să muncească aici!

Nicolae Bănicioiu

Deputat PSD

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii