Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Medgidia a găzduit un seminar pe tema economiei verde

ro

26 Feb, 2014 19:26 1160 Marime text
Primăria Municipiului Medgidia urmează tendința actuală de a sprijini conservarea mediului înconjurător și mai ales economia verde. Aceasta a fost gazda unui seminar cu tema „Economia Verde – Dezvoltarea afacerilor prin grija pentru protejarea mediului înconjurător și incluziune socială” la care au participat reprezentanți ai Asociației „Cluster MEDGreen”, ai Universității „Dunărea de jos” Galați, reprezentanți ai unor companii care au implementat cu succes strategiile economiei verde, directorului fabricii Lafarge Romcim Medgidia, precum și agenți economici din municipiul Medgidia.
            Prezent la seminar, profesorul dr. ing. Mamut Eden a vorbit despre importanța consevării mediului și a implementării proiectelor economice verzi. Acesta a menționat că printre principalele obiective ale asociației care susține ecologizarea mediului se află reducerea impactului negativ asupra mediului, prin reducerea emisiilor de monoxid carbon, mai exact prin dezvoltarea unui stil ecologic de a acționa în afaceri.
            Iuliean Horneț, inventatorul unui sistem ecologic de a produce energie a prezentat oferta companiei sale și deja există agenți economici interesați de implementarea acesteia. Printre cei interesați se află și Lafarge Romcim, care își propune să adere la această tehnologie ecologică. Mai exact, reprezentanții fabricii de la Medgidia au în plan implementarea unui proiect care să transforme deșeurile menajere în energie.
            Primăria Municipiului Medgidia are calitatea de membru fondator al Asociației  „Cluster MEDGreen” și este un catalizator în crearea și întreținerea relațiilor economice al asociației cu alți agenți ecnomici.
„La inițiativa domnului profesor Mamut Eden, Primăria Municipiului Medgidia a organizat o primă adunare generală a Asociației Cluster MEDGreen. Scopul acesteia a fost de a prezenta stadiul proiectelor pe care asociația vrea să le implementeze la Medgidia și determinarea cât mai multor agenți economici de a deveni membri ai acesteia și mai ales beneficiari de finanțare din fonduri europene POS CCE. Primăria dorește ca agenții locali să beneficieze de finanțare și să înființeze noi locuri de muncă” a declarat primarul Marian Iordache.
 
Compartiment Relații Publice și Presă
26 februarie 2014
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii