Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Mangalia îi reangajează pe însoţitorii persoanelor cu handicap

ro

27 Feb, 2016 14:04 1782 Marime text
Primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian a participat joi, la Casa de Cultură, la o întâlnire cu asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, din localitate. În cadrul discuţiiilor, edilul i-a informat pe ce cei prezenţi că începând cu luna martie vor fi reîncadraţi pe posturile de însoţitori ai persoanelor cu dizabilităţi. „După cum se ştie, în 2010, aceştia au fost concediaţi, pe nedrept, în opinia mea, de la Serviciul Social.

De aceea, am adoptat această măsură reparatorie”, a declarat edilul. În prezent, în evidenţele municipalității sunt 210 persoane (copii/adulţi) care pot beneficia de salariile de asistent personal. Încă din 2012, autorităţile locale din Mangalia au încercat să ajute cât mai mult persoanele cu handicap, în special copiii, cărora le-a fost asigurat transportul gratuit la şcolile speciale din Constanţa.

De asemenea, anul acesta vor fi demarate procedurile pentru crearea unui centru multifuncţional, cu fonduri europene, pentru copiii cu nevoi speciale din Mangalia şi nu numai. Cât mai curând însă, în colaborare cu asistenţii personali, Serviciul Social din cadrul Primăriei Mangalia va amenaja un „centru respiro”, respectiv un after-school pentru copiii cu dizabilităţi.
 
26 februarie 2016 Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii