Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Medgidia alocă aproximativ 800.000 lei activităților culturale

ro

15 Apr, 2014 15:02 1205 Marime text
 În ultimii ani, municipiul Medgidia s-a făcut remarcat prin activitățile culturale numeroase și de bună calitate. Festivalul Internațional de Muzică Uşoară  „Dan Spătaru”, Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu”, Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel”, precum și festivalurile de muzică ușoară și populară, au animat viața culturală a orașului.
            Anul acesta, Primăria Municipiului Medgidia și Consiliul Local Municipal au alocat un buget de 761.000 lei pentru cultură. Din acest buget fac parte cheltuielile cu toate festivalurile, precum și activitățile desfășurate pe tot parcursul anului de către Casa de Cultură „Ioan. N. Roman”, mai exact pregătirea copiilor care vin la cercurile de canto, pian, dans sportiv, balet, teatru, picture, dansuri populare, fanfară, mandolină, chitară și literatură.
            Din dorința de a păstra vie iubirea pentru frumos, pentru cultură și artă, pentru ca numele mari care fac cinste orașului, ca Dan Spătaru și Lucian Grigorescu să nu rămână în trecut, primăria a făcut o tradiție din a organiza aceste activități culturale, pentru care alocă o  sumă relativ mare, dovedind  interesul administrației pentru dezvoltarea tinerilor artiști din Medgidia și nu numai.
            În prezent se fac înscrierile pentru Festivalul de Muzică Ușoară și Populară „Tinere Speranțe”, ediția a III-a. Festivalul este organizat de Primăria Medgidia împreună cu Asociația Voluntarilor din Medgidia în perioada 31 mai – 1 iunie, iar înscrierile se fac până pe data de 28 aprilie. Concursul va fi împărțit în două secțiuni, muzică ușoară și muzică populară, și pe categorii de vârstă, de la 5-8 ani până la 17-20 ani. O regulă a concursului este ca toate melodiile interpretate să fie în limba română, iar din juriu vor face parte Mihai Trăistariu, Andreea Olariu, Mircea Cazan, viceprimarul Luminița Vlădescu, și un reprezentant al Bisericii. Cei care doresc să se înscrie vor primi informații la numărul de telefon al Casei de Cultură „Ioan. N. Roman”, 0241 814 580.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii