Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:59 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marșul lui Ștefan cel Mare, Tinerii unioniști vor ajunge luni la Cumpăna

ro

19 Jul, 2015 18:55 673 Marime text
Zeci de mii de unionişti cu varste intre 16 si 22 ani s-au adunat duminică, 5 iulie 2015, în Piaţa Marii Adunări Naţionale la Guvernul din Chişinău, pentru a cere Unirea Basarabiei cu România.

După acţiunea din Piaţa Marii Adunări Naţionale, sute de tineri, militanţi ai asociaţiei Tinerii Moldovei, au plecat într-un marş până în România, pe jos!

Marsul tinerilor este sustinut de Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România.

O parte dintre cei o mie de basarabeni care care au pornit pe jos din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, pentru a cere politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea României au ajuns pe litoral.
După ce s-au bucurat de ospitalitatea și binecuvântarea Inalt Prea Sfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, luni - 20 iulie 2015, ora 1800, acestia vor poposi și în comuna Cumpăna.

Vizita acestor oaspeti de seamă ne bucură şi ne onoreaza, ne dă prilejul să întărim legăturile între dobrogeni si moldoveni, între românii de pretutindeni, dar mai ales între FRATI, să înfăptuim Unirea cu Patria Mamă.

Suntem mândri că putem face parte din acest măreț proiect si susținem realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat - ROMÂNIA.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii