Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Medgidia s-a dezbătut bugetul

ro

28 Jan, 2014 17:41 831 Marime text
Luni s-a organizat dezbaterea publică pe tema bugetului unităţii administrativ teritoriale Medgidia. Bugetul de funcţionare pentru anul 2014 se ridică la 56.494.010 lei, din care pentru dezvoltare s-au alocat aproximativ 14.000.000 lei.

 Pe lista de priorităţi ale administraţiei locale pentru anul 2014 se află:
1. Dezvoltarea locală cu ajutorul proiectelor U.E şi investiţii noi – pentru crearea de noi locuri de muncă.
2. Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere.
3. Protecţia cetăţenilor şi a mediului.
4. Funcţionarea la nivel cantitativ şi calitativ superior a serviciilor publice.
5. Susţinerea educaţiei, sănătăţii, culturii, sportului şi cultelor.
În ceea ce priveşte proiectele, administraţia locală are în plan proiecte îndrăzneţe, prin care se va alinia standardelor europene de mediu. Mai exact, pe lista de proiecte se află amenajarea unor parcuri energetice (eoliene şi fotovoltaice), precum şi construcţia unei fabrici de biomasă. În zona de sud a unităţii administrativ teritoriale, se vor instala 42 de turbine eoliene cu o capacitate de 144 MW, iar panourile fotovoltaice se vor instala pe o suprafaţă de 10 hectare, având o capacitate de 5 MW. Terenul concesionat pentru fabrica de biomasă va avea o suprafaţă de 5 hectare şi va fi construită în Parcul Industrial Medgidia. Fabrica va transforma resturile vegetale colectate din Medgidia şi comunele din împrejur în biomasă. Investiţiile vor fi realizate de către investitori privaţi.
Pe lista de proiecte se mai numără reabilitare, modernizare de străzi, pod rutier, parcări şi staţii de transport în comun, precum şi dezvoltarea reţelei de iluminat public.
În urma acestor proiecte, până la sfârşitul anului, în Medgidia se vor crea aproximativ 400 de locuri de muncă.
În cadrul dezbaterii s-a prezentat şi situaţia gradului de colectare a veniturilor proprii în perioada 2006-2013, unde s-a putut observa o creştere de la 43% în 2006 la 100% în anul 2013.
 
Compartiment Relaţii Publice şi Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii