Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul „Dobroge, mandra gradina” devine unul international - 23.03.2009

ro

23 Mar, 2009 14:58 1407 Marime text

Festivalul „Dobroge, mândră grădină” devine unul internaţional

Primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a participat în acest weekend, la o întâlnire de lucru, în staţiunea Neptun, alături de oficialităţi locale, directori şi maeştri coregrafi din cadrul celor 20 de ansambluri folclorice din România, invitate să participe la Festivalul şi Concursul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineri Interpreţi – „Dobroge, mândră grădină”.
În cadrul întâlnirii au avut loc discuţii şi analize referitoare la organizarea şi participarea ansamblurilor folclorice la festival. Acesta va avea loc între 17 şi 21 iunie, în Eforie, Mangalia şi Albeşti. Din străinătate vor participa 9 ansambluri folclorice, fiind pentru prima oară când această manifestare, ajunsă la a cincea ediţie, are un caracter internaţional. Festivalul este realizat în colaborare cu primăriile din Eforie, Mangalia şi Albeşti şi cu sprijinul Direcţei de Sport a Judeţului Constanţa.
„Festivalul a devenit o tradiţie pentru locuitorii şi turiştii din Eforie şi că în ultimii ani ne-am străduit ca Eforie să fie gazda acestui prestigios festival, care promovează tradiţiile şi cultura românescă. Faptul că am adus festivalul în Eforie a fost benefic pentru turismul din oraşul nostru, întrucât toţi cei care au ales să-şi petreacă vacanţa la noi în perioada de desfăşurare a manifestării au participat la spectacole şi s-au arătat încântaţi de faptul că divertismentul oferit în vacanţe cuprinde şi această componentă tradiţională. Atât cât îmi stă în posibilităţi, voi continua să susţin astfel de manifestări artistice pentru că atât turiştii, cât şi locuitorii din Eforie merită să beneficieze de distracţie de calitate”, a declarat Ion Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie.     

BIROUL DE PRESĂ
AL PRIMĂRIEI EFORIE

23.03.2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii