Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Exprimă-te! Abilităţi de comunicare" - Seminar pentru tineri, la Centrul multifuncţional de asistenţă socio-medicală din Cumpăna

ro

20 Mar, 2015 12:59 1311 Marime text
Partea a doua a seminarului cu tema "Exprimă-te! Abilităţi de comunicare – Puterea emoţiilor" va fi susţinut astăzi, 20 martie 2015, de către psihologii Centrului multifuncţional de asistenţă socio-medicală din Cumpăna pentru adolescenţii din localitate. ‪La workshop participă elevii claselor a VIII-a din cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, care s-au arătat interesaţi de a dezvolta competenţe noi pe baza cunoştinţelor asimilate în cadrul activităţilor cu caracter formal. Seminarul este organizat cu sprijinul dlui Florin Neagu, Viceprimar Primăria Cumpăna.
În cadrul acestei sesiuni se va discuta pe tema abilităţilor de comunicare, care ajută la dezvoltarea personală a adolescenţilor. Totodată, elevii vor putea discuta cu specialiştii prezenţi despre primul lor examen important pe care-l vor susţine în vara acestui an – Evaluarea Naţională, despre cum şi-au gestionat emoţiile la simularea pe care au susţinut-o în luna februarie şi care au fost problemele cu care s-au confruntat. Elevii vor fi îndrumaţi cum să comunice emoţiile într-un mod adecvat. De asemenea, se va aborda tema limbajului verbal şi a celui non-verbal, iar adolescenţii vor înţelege că a comunica înseamnă mai mult decât a vorbi.
Prin acest tip de activităţi, psihologii încearcă să îi convingă pe elevi că emoțiile exagerate şi starea de neliniște în fața primului examen important din viața lor pot fi controlate. Tehnicile și exercițiile aplicate în cadrul cursului Comunicare verbală şi nonverbală stimulează și dezvoltă capacitatea de comunicare verbală și nonverbală, imaginația, spiritul de observație, memoria, gândirea, concentrarea, controlul emoțiilor.
          Seminarul are loc la Centrul multifuncţional de asistenţă socio-medicală din Cumpăna cu începere de la ora 14.30.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii