Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:21 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Excelenţa Sa, Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei în România, în vizită în comuna Cumpăna

ro

21 May, 2015 14:45 558 Marime text
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de doamna primar ec. Mariana Gâju, vă informează că o delegaţie oficială condusă de Excelenţa Sa, doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei în România, se va afla în vizită în comuna Cumpăna, vineri, 22 mai 2015, cu începere de la ora 13.30. Vizita de lucru pe care o întreprinde doamna ambasador în comunitatea noastră are loc ca urmare a demarării proiectului “Centre socio-educative în comunele Cumpăna (judeţul Constanţa), Vînători-Neamţ (judeţul Neamţ) şi Prundeni (judeţul Vâlcea)”. Proiectul este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială şi se implementează în perioada  februarie 2015 - aprilie 2016. În cadrul proiectului se vor desfăşura ateliere de creaţie - pictură pe lemn, pictură pe sticlă, pictură pe ceramică, pictură pe pânză, încondeiat de ouă, împletituri şi aranjamente vegetale din plante uscate – cu meşteri recunoscuţi pe plan naţional, în scopul dezvoltării creativităţii, cât şi în scopul cunoaşterii şi respectării tradiţiilor locale.
Primul moment al vizitei delegaţiei oficiale în Cumpăna se va desfăşura la sediul Primăriei, unde Excelenţa Sa, doamna Tove Bruvik Westberg, va purta discuţii cu domnul Florin Neagu, Viceprimar, şi cu echipa de proiect. Doamna ambasador va vizita şi amplasamentul viitorului centru ce se va construi în comuna Cumpăna şi va fi aşteptată în sala Căminului cultural pentru vizionarea unui scurt program artistic susţinut de ansamblurile de balet şi folclor din comunitate: Şcoala de balet “Nicolae Spirescu” şi Ansamblul folcloric “Boboceii Cumpenei”.
De asemenea, pe parcursul vizitei de lucru, vor avea loc discuţii împreună cu reprezentanţii administraţiei publice locale privind oportunităţile viitoare de colaborare şi cooperare în cadrul viitoarelor proiecte europene.
Menţionăm că în anul 2012, la Cumpăna s-a finalizat proiectul „Extinderea reţelei de canalizare şi reabilitarea conductei de refulare ape menajere”, finanţat prin Programul de Cooperare Norvegian/Mecanismul Financiar SEE.
 
          Vă rugăm să delegaţi un reprezentant al instituţiei dumneavoastră în vederea mediatizării şi vă mulţumim pentru sprijin şi colaborare.
 
Departamentul Comunicare al Primăriei Cumpăna                
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii