Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:07 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economie de 100.000 lei pe an la Spitalul Municipal Medgidia

ro

14 Feb, 2014 09:35 518 Marime text
Consiliul Local Municipal Medgidia a aprobat recent proiectului „Neutralizarea deșeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu. Pentru acest proiect s-a aprobat utilizarea unei părți ale unui imobil din incinta spitalului, cu o suprafață de 226mp. Această încăpere va fi folosită pentru amplasarea echipamentelor speciale de neutralizare a deșeurilor periculoase, respectiv autoclavare, mărunțire și compactare a acestora.
Proiectului  „Neutralizarea deșeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească” va fi demarat la începutul verii și, pe lângă faptul că va reduce considerabil riscurile de mediu și de sănătate, va aduce o economie în bugetul local de 100.000 de lei.
În prezent, deșeurile medicale sunt depozitate într-o încăpere a spitalului și sunt colectate de două ori pe săptămână, iar costurile de colectare ajung la aproximativ 100.000 lei pe an. Tocmai aceste costuri de colectare vor fi economisite, deoarece o dată cu implementarea proiectului, deșeurile vor fi neutralizate în incinta spitalului. Mai mult, se vor elimina și riscurile de mediu și sănătate implicate de colectarea și transportul deșeurilor.
Spitalul Municipal Medgidia se află printre alte 87 de spitale din țară care vor implementa acest proiect.

Ti-a placut articolul?

Comentarii