Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 iulie 2015 - O altă pagină de valoare în cartea de onoare a comunei Cumpăna

ro

12 Jul, 2015 21:28 1507 Marime text
O delegaţie din Regatul Belgiei, condusă de către domnul Eric Tomas, primarul oraşului Anderlecht, s-a aflat astăzi, 12 iulie 2015, la Cumpăna. Delegaţia, din care au făcut parte şi doamna deputat Isabelle Emmery, domnul Fabrice Cumps, consilier municipal, doamna Sophie Cocksaw şi doamna Melania Cojocaru, au fost întâmpinaţi de doamna primar, ec. Mariana Gâju şi de domnul viceprimar, Florin Neagu.

Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Cumpăna. Pe parcursul vizitei, au avut loc discuţii cu doamna primar, ec. Mariana Gâju privind oportunităţile viitoare de colaborare şi cooperare în cadrul proiectelor europene. Domnul Eric Tomas, primarul oraşului Anderlecht, aflat pentru prima oară la Cumpăna, a declarat că „este o experienţă foarte frumoasă şi a fost plăcut impresionat de primirea ospitalieră de care a avut parte”. De asemenea, domnul primar Tomas a aflat din discuţiile cu domnul ambasador Ştefan Tinca, despre faptul că „doamna primar este foarte activă, foarte dinamică”, iar pentru viitor are în plan la Bruxelles un proiect de înfrăţire atât cu oraşe mari, cât şi cu localităţi mai mici”.

          Doamna deputat Isabelle Emmery a adăugat că are o impresie excelentă despre Cumpăna pentru că „am fost primiţi superb şi, totodată, într-un mod sensibil, iar Cumpăna este un loc în care dorim să revenim”.
          De asemenea, domnul consilier municipal Fabrice Cumps a menţionat că „şcolile sunt cele mai importante pentru viitor, iar şcoala, în general, serveşte copiilor să înveţe, dar şi să aibă experienţe de viaţă şi ar fi o idee foarte bună ca elevii din Cumpăna şi Anderlecht să aibă un schimb de experienţă în viitor”.
          La finalul întrevederii, doamna primar, ec. Mariana Gâju, a subliniat: „Pentru mine, această vizită este foarte importantă pentru o viitoare înfrăţire pe parte economică pentru bugetul comunei. Suntem interesaţi şi de implicarea politică a comunelor prin Asociaţia Comunelor din România, dar şi de cea a femeilor care şi-au exprimat deja adeziunea. Să le lumineze Dumnezeu mintea şi să îndemne investitorii să vină în Cumpăna”.
          Facem precizarea că domnul primar Eric Tomas este de 29 de ani deputat, din care 11 ani a fost ministru şi 5 ani preşedintele Parlamentului Belgian. Oraşul Anderlecht are un număr de 117.000 de locuitori, din care 3.000 sunt români.
 
Departamentul Comunicare al Primăriei Cumpăna   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii