Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrarile de executie ale proiectului de extindere a canalizarii sunt finalizate in proportie de 75%

ro

04 Feb, 2010 20:41 1250 Marime text

Nr.2497/04.02.2010

Lucrările de execuţie ale proiectului "Extindere canalizare şi reabilitare staţii de pompare ape uzate în municipiul Medgidia, jud. Constanţa" de aproximativ 2,5 km de reţea conducte de canalizare menajeră la Medgidia, sunt finalizate în proporţie de 75%.

Lucrările implică stăzile G-ral Magheru, Kemal Agi Amet, Mărgăritarului, Zona Canal Dunăre-Marea Neagră, Fundătura Abatorului şi Alee Puţ 10 Zona SP 2. În cadrul aceluiaşi proiect investiţional, sunt incluse şi construcţia a 54 de cămine de vizitare şi efectuarea a 154 de racorduri stradale. Pentru zona de sud a oraşului, proiectul prevede proiectarea şi construcţia a două staţii de pompare noi şi reabilitarea altor 3 staţii de pompare ape uzate, amplasate în zona de nord a municipiului.

Lucrările sunt executate prin proiectul derulat prin intermediul programului PHARE CES 2006. Valoarea totală a proiectului este de 900.186 EUR, din care 800.186 EUR reprezintă contribuţia Uniunii Europene, iar 100.000 EUR, contribuţia Consiliului Local Medgidia.

Din motive obiective şi date fiind condiţiile meteo nefavorabile, reprezentanţii Autorităţii Publice Locale, ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est (în calitate de Autoritate de Implementare) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de Autoritate Contractantă) au semnat la data de 08.10.2009 actul adiţional de prelungire a perioadei de implementare cu încă 5 luni, respectiv 30.04.2010.

Cu toate acestea, stadiul lucrărilor este în grafic, reţeaua de canalizare fiind deja finalizată pe numărul de kilometri prevăzuţi în proiect. De asemenea, un număr de 48 de cămine de vizitare au fost deja construite, iar cele trei staţii de pompare existente, de pe străzile Vâlcelelor, Plopilor şi Dezrobirii au fost reabilitate. Staţiile de pompare respective funcţionează în sistem provizoriu, dar la o capacitate maximă, iar apa este deversată către staţiile de epurare în parametri conformi.

Investiţia a presupus şi achiziţionarea de utilaje noi, necesare bunei funcţionări a staţiilor de pompare reabilitate şi, respectiv, nou-construite.

Pe de altă parte, activităţile tehnice, specifice perioadei de implementare a proiectului sunt îndeplinite în proporţie de 75%. Au fost organizate si ultimele licitaţii ale proiectului pentru achiziţia serviciilor de publicitate şi audit.

„Proiectul de extindere a reţelei de canalizare a îmbunătăţit cu mult confortul urban la Medgidia, dacă ne gândim că unui număr de peste 10.000 de locuitori ai municipiului le-a fost asigurat un serviciu de salubritate conform standardelor. După cum am mai declarat, efectele acestui proiect sunt şi pe termen lung. Eliminarea foselor septice preexistente, construcţia celor două staţii de pompare şi reabilitarea altor trei vor reduce nivelul poluării la Medgidia" a declarat primarul municipiului Medgidia, dl. Marian Iordache. „Cu toate că serviciul de furnizare al apei la Medgidia a fost externalizat anul trecut, în baza unei hotărâri de consiliu local, către RAJA Constanţa, Primăria Medgidia îşi asumă şi continuă acest program investiţional. Operatorul local îi revine responsabilitatea întreţinerii şi exploatării în condiţii optime a investiţiilor făcute" a încheiat dl. primar.

04 februarie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii