Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii au primit flori în schimbul deșeurilor

ro

02 Apr, 2013 15:49 1656 Marime text
În cadrul campaniei organizate pe 29 și 30 martie de Gremlin, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa și Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, au fost colectate 2,566 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

„Când florile apar, deșeurile dispar!” este sloganul sub care s-a desfășurat prima campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), organizată de compania Gremlin în 2013. Pe 29 și 30 martie locuitorii Municipiului Constanţa au avut posibilitatea de a se debarasa de aparatura uzată aducând-o la unul din cele 6 centre permanente de colectare sau solicitând preluarea gratuită de la domiciliu prin apelarea numărului de telefon 0757.777.097. 
Pentru a recompensa inițiativa persoanelor ce au ales să se debaraseze în mod responsabil de DEEE, organizatorii au oferit tuturor deponenților câte un ghiveci de flori. Astfel, sute de flori au fost dăruite constănțenilor care au venit la centrele de colectare sau au solicitat preluarea gratuită a deșeurilor, iar la finalul celor două zile de campanie, 2,566 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate, demonstrând interesul populației de a contribui la o reciclare corectă. 
„De la campanie la campanie, rezultatele obținute sunt tot mai bune. Numărul persoanelor care se debarasează în mod responsabil de deșeuri crește, iar cantitatea colectată este mai mare.  Tocmai aceste rezultate ne încurajează să continuăm cu ceea ce am făcut până în prezent, să identificăm soluții pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populației”, au declarat reprezentanţii Gremlin, organizatorii campaniei „Când florile apar, deșeurile dispar!”.  
La nivelul judeţului Constanţa campania s-a desfăşurat pe 29 și 30 martie şi în localităţile Techirghiol, Eforie Sud, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Murfatlar, Hârşova, Mangalia, Medgidia, Lumina şi Cumpăna, la centrele de colectare din reţeaua Gremlin. În total, populaţia din judeţul Constanţa s-a debarasat de 4,098 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.  
Centrele de colectare participante la campanie sunt deschise de luni până vineri, în intervalul 09-17:00, în următoarele locaţii: Str. București (Zona Pieței Balada), Str. Stadionului (Zona Stadionul Portul), Str. Adamclisi (Zona Piața Brotăcei), Str. Unirii (Zona Supermarket Adivin),  Șos. Mangaliei (Zona Supermarket Billa) sau Str. Cișmelei (Zona Școlii numărul 29).

Despre Gremlin
Gremlin se evidenţiază pentru întreaga arie de expertiză legată de managementul deşeurilor, reprezentând un partener strategic în colectarea, tratarea şi valorificarea unei game largi de deşeuri. Profesioniştii Gremlin sunt primii care au pus în funcţiune o instalaţie automată pentru tratarea DEEE-urilor,  primii care au transformat deșeurile de sticlă în materie primă, primii reciclatori români înregistrați in EMAS şi lista poate continua. Deviza noastră, „Reciclează împreună cu noi!”, exprimă cel mai bine angajamentul pe care Gremlin şi l-a luat în lupta pentru un viitor curat şi sprijinul constant pe care îl asigură comunităţilor în vederea îndeplinirii acestui deziderat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii