Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriei Municipiului Constanţa Informare publica - plantare DGAS

ro

21 May, 2021 17:22 1579 Marime text
Curtea Căminului pentru persoane vârstnice a fost înfrumusețată astăzi de bunicii instituționalizați în cadrul proiectului social „O floare pentru fiecare bunic” inițiat de Primăria Constanța prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța.
                           
La acțiune a luat parte și viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, care, împreună cu bunicii și angajații DGAS, a plantat flori, arbuști și copaci înfrumusețând în acest fel curtea Căminului în care își petrec mare parte din timp vârstnicii instituționalizați.
 
Grădina a prins culoare, seniorii au interacționat, au făcut puțină mișcare și, totodată, au luat parte la o activitatea care le-a făcut plăcere și le-a arătat că sunt parte din comunitate. Sentimentul de satisfacție a fost vizibil pe chipurile bunicilor pentru că au reușit să realizeze ceva vizibil și care poate fi utilizat.
 
Studiile au demonstrat că persoanele care lucrează în grădină, cu plantele sunt mai puţin predispuse la depresii şi au o stare de sănătate fizică şi psihică mai bună, sunt mai fericiţi şi mai plini de speranţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii