Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:40 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Constanţa respiră artă” se întoarce în Parcul Arheologic!

ro

20 Oct, 2021 13:05 1703 Marime text


„Constanţa respiră artă” o prezintă, în această seară, începând cu orele 18.30, pe Adriana Trandafir în cel mai tulburător şi poetic recital dedicat Păsării Măiastre a cântecului românesc, Maria Tănase. Chiar în oraşul tău vei putea să o admiri pe doamna teatrului românesc într-un spectacol cu o istorie de aproape 30 de ani. În Franţa a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues.

Mândria românilor se numeşte Maria Tănase (1913-1963). Vocea ei gravă, profundă, a rămas de neuitat. Oameni simpli şi personalităţi proeminente, contemporanii ei, au văzut în această cântăreaţă inimitabilă ieşită din popor, o adevărată regină a cântului folcloric autentic.

Constanța respiră artă vă invită să deschideţi porţile timpului şi să păşiţi prin ele alături de Adriana Trandafir în acest spectacol memorabil, care a făcut istorie, încă de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tănase, Adriana Trandafir şi spectacolul “Pasărea măiastră – Maria Tănase” şi-au păstrat tinereţea, prospeţimea şi unicitatea în tabloul cultural românesc. Poftiţi, aşadar, la un regal muzical-teatral de excepţie prezentat în oraşul dumneavoastră de Constanța respiră artă. In distribuție Adriana Trandafir și Radu Niculescu. Spectacolul are loc în Parcul Arheologic.


Participarea la eveniment se va face cu respectarea cu stricteţe a distanţării, ţinând cont de restricțiile impuse de coronavirus. Pentru desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii de siguranţă sanitară, vă rugăm să respectaţi măsurile privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2, aflate în vigoare la momentul derulării evenimentelor.


„Constanța Respiră Artă” este un proiect organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre”, proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 194034/29.09.2021, proiect desfășurat în Parcul Arheologic. Valoare totala a proiectului: 222.500 lei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii