Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Zidul Palatului Parlamentului trebuie daramat

ro

22 Sep, 2015 11:22 1239 Marime text
Ovidiu Raeţchi: “Zidul Palatului Parlamentului trebuie daramat! Parcul Izvor, Parcul Parlamentului şi zona Casei Academiei trebuie să devină marea gradină de promenadă a Bucureştiului”
 
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, candidat în competiţia pentru Primaria Sectorului 5, a anunţat azi o prima dezbatere cu ONG-uri de mediu şi arhitecti pe tema necesitatii unei mari gradini de promenada in zona Palatului Parlamentului:

“Casa Poporului a inghitit un spatiu urias, partial abandonat, neingrijit sau acoperit de ciment. Acolo putem rezolva o mare parte din nevoia de spatiu verde a Bucurestiului. Trebuie, inainte de toate, daramat zidul inutil al Parlamentului. Exista acolo, in jurul Palatului Parlamentului si Catedralei Mantuirii Neamului, posibilitatea de a planta mii de copaci. Acest mare parc se va continua prin gradini similare in Parcul Izvor, care este insuficient fructificat, si in aria neîngrijită din jurul Casei Academiei. Acest lucru va asigura o veritabila axa verde in Bucuresti, pentru că Parcul Carol si Parcul Tineretului se afla in apropiere. Exista proiecte in acest sens ale unor ONG-uri extrem de active si competente, pe care le vom promova”.
Raeţchi a anunţat că va cere tuturor candidaţilor la Primăria Capitalei să-şi asume acest proiect:

“In cursul saptamanii viitoare vom avea o prima dezbatere pe acest subiect cu arhitectii, specialistii in mediu si cu cei pasionati de Bucuresti. Principiile pe care le vom stabili vor fi inaintate candidatilor pentru Primaria Capitalei. Pentru mine, ca viitor primar al sectorului 5, acest proiect este unul vital sub raport turistic si urbanistic. Dar Bucurestiul in ansablu ar avea enorm de castigat.”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii