Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Victor Ponta - trimis în judecată - este o vulnerabilitate pentru România in plan extern

ro

21 Sep, 2015 12:11 950 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi: Schimbul de replici dintre ministrul maghiar de externe şi Bogdan Aurescu demonstrează că Victor Ponta - trimis în judecată - este o vulnerabilitate pentru România
 
 
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat că declaraţia ministrului de Externe maghiar potrivit căruia România nu trebuie să critice Ungaria în contextul în care avem un premier trimis în judecată, demonstrează că Victor Ponta este o vulnerabilitate în plan extern care duce la pierderea credibilităţii României:
 
Deşi inadecvată, afirmaţia ministrului de Externe maghiar care îi cere României să fie mai sfioasă în condiţiile în care suntem conduşi de un premier trimis în judecată, demonstrează că Victor Ponta este o vulnerabilitate şi în plan extern. Cu un premier cu o situaţie juridică foarte complicată, România îşi pierde din credibilitate şi devine imposibil să îşi apere interesele la nivel european. Situaţia este cu atât mai regretabilă cu cât suntem puşi la zid de reprezentantul unui stat precum Ungaria, care construieşte garduri de sârma ghimpată pentru a-i opri pe imigranţi, soluţie care aminteşte de anii 30. Mai mult, în acest mod un specialist onorabil, ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, e pus intr-o situatie delicata de realitatea juridică în care se află premierul Ponta. Chiar şi preşedintele României, Klaus Iohannis, se află într-o situaţie dificilă, în condiţiile în care trebuie să ne reprezinte la un Consiliu European decisiv în doar câteva zile cu un premier cu grave probleme penale”. 
 
Ovidiu Raeţchi a mai afirmat că acest episod demonstrează că Victor Ponta nu este luat în serios în străinătate:
 
Dacă Ungaria îşi permite astfel de afirmaţii, mă întreb cum putem apăra interesele românilor care muncesc în state precum Marea Britanie sau Franţa? Cum îşi arată faţa premierul nostru la o reuniune la care participă Francois Hollande sau David Cameron? Ce autoritate şi legitimitate are, la un summit internaţional, Victor Ponta? Este suficient că guvernarea României este pusă pe aşteptare în timp ce premierul ţării trebuie să meargă la DNA sau, mai nou, în sălile de judecată. Nu avem nevoie de un şef al Guvernului care să nu fie capabil să ridice privirea în străinătate pentru că nu este luat în serios şi este complet compromis. Victor Ponta trebuie să demisioneze din funcţie urgent sau să fie demis prin adoptarea moţiunii de cenzură PNL. Orice minut pe care Victor Ponta îl petrece la Palatul Victoria aduce prejudicii imense României şi ne trimite în rândul statelor ignorate şi sfidate de liderii europeni.”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii