Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:51 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL respinge majorarea alocației copiilor

ro

13 Nov, 2013 14:14 449 Marime text
Marți, 12.11.2013, deputații USL au avizat negativ propunerea legislativă a PP-DD care viza majorarea alocațiilor copiilor de la 42 de ron la 200 ron. Avizul negativ a fost dat în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, structură prezidată de către deputatul PP-DD Liliana Mincă. Avizul negativ este consultativ, urmând ca proiectul legislativ să fie avizat la fond în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială.
 
 În ceea ce privește votul de astăzi, parlamentarii PP-DD, Liliana Mincă și Ștefan Dalcă au votat pentru avizarea propunerii legislative. Deputat Gheorghe Firczak, reprezentantul minorităților etnice și deputatul UDMR Zsolt Molnar s-au abținut, iar parlamentarii USL, Gabriela Podașcă – vicepreședinte al comisiei și Vlad Marcoci – secretar, au votat negativ. Având în vedere că propunerea legislativă aparține grupului parlamentar al PP-DD, este evident faptul că avizul negativ acordat de deputații USL reprezintă un vot politic, împotriva intereselor acestui popor. Chiar dacă legea propusă este bună și nu a fost gândită doar pentru copiii din familiile mov PP-DD. Inițiatorii legii au propus majorarea alocației pentru toți copiii, fără nicio interpretare sau abordare politică.
  ”Noi, reprezentanții PP-DD continuăm să corijăm legislația de până acum, astfel încât să le redăm speranța de viață și optimismul categoriilor sociale defavorizate, copiilor și pensionarilor. Așa am încercat și cu acest proiect de lege în care am precizat exact și sursa de finanțare. Este greu de înțeles votul USL împotriva dreptului la normalitate a milioane de copii din țară. Avem convingerea că toți colegii din comisia de muncă vor avea o altă atitudine și vor repara decizia luată la comandă politică”, consideră Liliana Mincă, deputat PP-DD, Președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.
La lucrările comisiei a participat și Simona Allice Man, președinte al PP-DD, care a susținut permanent punctul de vedere promovat de Liliana Mincă, condamnând totodată abordarea majorității parlamentare.
 
BIROUL DE PRESĂ PP-DD

Ti-a placut articolul?

Comentarii