Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:32 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineretul social-democrat, în sprijinul culturii, identității și valorilor constănțene

ro

17 May, 2015 18:16 662 Marime text
Sâmbătă, 16 mai a.c., începând cu orele 13, tinerii social-democrați constănțeni au inițiat o amplă activitate de promovare a muzeelor constănțene, ca apel la conservarea memoriilor comunității și recunoașterea caracterului multicultural al județului.
Prin acțiunea ce face parte din programul "TSD promovează valorile și tradițiile românești", organizația de tineret a PSD Constanța incearcă să atragă atenția publicului asupra rolului crucial pe care îl joacă muzeele în ceea ce privește respectul și recunoașterea diferențelor, păstrarea moștenirii colective.
În sprijinul instituțiilor care se ocupă de păstrarea și expunerea obiectelor de interes istoric, științific și artistic, aproximativ 50 de tineri social-democrați au distribuit 1000 de broșuri ce conțin un itinerariu al muzeelor constănțene, adresele acestora și informații relevante despre expoziții.
Obiectele de artă, relicvele, documentele istorice și științifice reprezintă un reper al culturii, iar tendința generală de abandonare a acestora a motivat organizația TSD Constanța să marcheze Ziua Internațională a Muzeelor.
"Expresia patrimoniului nostru cultural este regăsită în obiectele expuse în muzee, iar acestea au nevoie de o atenție specială, căci sunt în pericol de a fi distruse fără conservarea adecvată. Prin acest demers, constănțenii au ocazia să recunoască și să promoveze exemplul de multiculturalism al județului nostru." a declarat Costin Răsăuțeanu, președintele TSD Constanța.
Printre inițiativele tinerilor ce au ca scop readucerea în prim plan a instituțiilor culturale din Constanța, se numără și acțiuni ce promovează în mediul online caracteristicile unice ale expozițiilor permanente și temporare ale muzeelor prin invitația de "check-in la muzeu" și organizarea unor evenimente și concursuri ce angrenează tinerii în demersul de revigorare a activităților culturale ale orașului.
Ziua Internațională a Muzeelor este sărbătorită la nivel mondial pe 18 mai, începând din anul 1977, prin organizarea de activități culturale în peste 30 000 de muzee, din mai mult de 120 de țări.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii