Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutas interpeleaza CE privind masurile pentru sustinerea si incurajarea creditarii

ro

17 Sep, 2009 21:20 1061 Marime text

Europarlamentarul PSD+PC Sabin Cutaş, membru al Comisiei Parlamentului European pentru afaceri economice şi monetare (ECON), a adresat, joi, o întrebare scrisă Comisiei Europene privind măsurile pe care le are în vedere executivul comunitar pentru relansarea creditării.

"La 15 septembrie s-a împlinit un an de la debutul simbolic al crizei economice. Unul din indicatorii cei mai importanţi care ne-ar putea încuraja să sperăm la depăşirea gravei recesiuni cu care ne confruntăm este nivelul creditării. Din păcate, în această privinţă se înregistrează un nivel minim record în zona euro, nemaiîntâlnit până acum, şi o prăbuşire fără precedent în unele ţări estice, precum România. Acest fapt prefigurează continuarea declinului economic şi în trimestrul al treilea şi aruncă o umbră serioasă de îndoială asupra perspectivelor de ieşire din criză", se arată în întrebarea lui Cutaş.

Având în vedere această realitate sumbră, deputatul european a întrebat "ce măsuri concrete are în vedere Comisia Europeană pentru susţinerea şi încurajarea creditării în Uniunea Europeană".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii