Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Sa se ocupe Zgonea de principiile votului prin corespondenta - o auto-ironie

ro

27 Aug, 2015 15:27 1033 Marime text
Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raețchi: Să se ocupe Zgonea de principiile votului prin corespondență e ca și cum Ponta ar da indicații despre redactarea lucrărilor de doctorat
 
 
Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raețchi, a afirmat - ca replică la anunțul lui Valeriu Zgonea privind redactarea principiilor votului prin corespondență - că în aceeași logică, mai rămâne ca Victor Ponta să dea indicații despre redactarea lucrărilor de doctorat:
 
Anunțul că Valeriu Zgonea va redacta principiile proiectului votului prin corespondență ar putea fi privit de mulți drept o auto-ironie. În aceeași logică, nu văd ce l-ar opri pe premierul Victor Ponta să dea indicații despre redactarea lucrărilor de doctorat. Sau despre o fiscalitate sănătoasă. Dar pentru că această temă este una cât se poate de serioasă, mă văd obligat să îl sfătuiesc pe dl. Zgonea să se preocupe de jocurile de putere din PSD și să lase un subiect atât de important precum votul prin corespondență pe seama specialiștilor și a celor care știu ce vorbesc”. 
 
Raețchi a adăugat că, până acum, Zgonea - în calitatea sa de șef al Camerei Deputaților - nu a arătat vreo preocupare deosebită în a susține proiectul votului prin corespondență:
 
În același timp, e înduioșător să văd cum dl. Zgonea găsește timp să se ocupe de acest subiect, în condițiile în care în mai bine de 3 ani de zile - de când este președinte al Camerei, nu am văzut această preocupare din partea sa. Mai mult, era mai degrabă ocupat să blocheze proiectul votului prin corespondență depus de PNL”. 
 
Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora a afirmat și că românii își doresc atât adoptarea votului prin corespondență, cat și a votului digital, dar în etape dferite: 
 
Trebuie să rupem votul la distanţă în două proiecte distincte: vot clasic, prin corespondenţă, şi vot digital. Exista riscul major ca votul electronic să fie neconstituţional, nu putem să mizăm doar pe el - întâi asigurăm solutia incontestabila a votului postal, apoi incercam sa obtinem si vot electronic. Dar să te limitezi în prima fază doar la vot electronic e o capcana pe care a incercat sa o utilizeze Ponta - tocmai pentru a nu avea, in fapt, niciun fel de vot la distanţă. Cine spune acum ca votul prin corespondenta e rău şi e nevoie doar de vot electronic serveşte interesele aripii conservatoare din PSD, care vrea blocarea electorală a Diasporei". 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii