Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul co-pilot al ţării îşi bate joc de şoferii din România

ro

02 Oct, 2013 11:43 1019 Marime text
02 octombrie 2013

Primul co-pilot al ţării îşi bate joc de şoferii din România

Partidul Mişcarea Populară consideră iniţiativa cabinetului Victor Ponta de a promova prin Ordonanţă de Urgenţă noul Cod Rutier un exemplu edificator de GUVERNARE CATASTROFALĂ.

Acest Cod Rutier, conceput de ministrul incompetent Radu Stroe şi aprobat în forurile de conducere ale Partidului Naţional Liberal (caz unic în istoria ţărilor civilizate, în care semnele de circulaţie sunt desenate în şedinţe de partid), nu reprezintă decât iluzia guvernului Ponta că poate aduce mai mulţi bani într-un buget secătuit de clientela USL.

În loc să închidă portiţele „legale” prin care şoferii scapă de sancţiunile din actualul Cod Rutier, ineptocraţia USL măreşte arbitrar de zeci de ori cuantumul amenzilor. Ca şi în cazul taxelor şi impozitelor pe care le-a mărit, sperând ca în felul acesta să colecteze bani mai mulţi la buget, efectul măririi amenzilor va fi scăderea veniturilor provenite din aceste sancţiuni rutiere.

Chiar şi în acest moment, marea problemă în România este nivelul de încasare efectivă al banilor din amenzi. Dacă mai există cetăţeni care îşi permit să nu îşi achite obligaţiile financiare care decurg din sancţiunile rutiere la actualul cuantum al amenzilor, doar minţile înfierbântate ale domnilor Ponta şi Stroe îşi pot imagina că şoferii vor plăti amenzile la cuantumuri de zece ori mai mari.

Modul în care este promovat noul Cod Rutier, prin ordonanţă de urgenţă, arată dispreţul acestui guvern liberalo-socialist faţă de dezbaterea parlamentară şi regulile elementare ale democraţiei.

Partidul Mişcarea Populară cere domnului Victor Ponta să nu aprobe în şedinţă de guvern aberaţia numită pompos „noul Cod Rutier” şi să se consulte cu experţi în politici publice înainte de a mai aduce în discuţie asemenea acte normative care afectează viaţa de zi cu zi a cetăţenilor.


Eugen Tomac
Preşedinte
Partidul Mişcarea Populară


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii