Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politizarea pesedista a invatamantului

ro

18 Sep, 2009 19:54 1195 Marime text

Pus în faţa unei priorităţi evidente, PSD-ul insistă cu vehemenţă să mimeze interesul naţional. Imediat după angajarea răspunderii pe Legea Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu emite ordinul 5139 din 16 septembrie prin care forţează intervenţia politică şi încalcă grosolan mult discutatul principiu al descentralizării deciziilor în învăţământ.

Devine evidentă încercarea PSD de a politiza învăţământul dublat de încercarea utilizării acestui sistem în campania electorală care va urma. Vânătoarea lansată prin intermediul inspectoratelor şcolare pentru schimbarea a sute de directori nu pe criterii profesionale ci pe criterii politice devine evidentă.

Solicit explicaţii publice domnului Mircea Geoană în calitatea sa de preşedinte al PSD pentru a clarifica poziţia partidului pe care îl conduce pe marginea atitudinii doamnei ministru Ecaterina Andronescu, atât timp cât din declaraţiile domnului Miron Mitrea, PSD nu este în necunoştinţă de cauză forţând chiar apariţia acestui ordin. Mircea Geoană trebuie să se hotărască dacă se foloseşte politic de deciziile miniştrilor săi în sens electoral, atunci trebuie să îşi clarifice poziţia faţă de coaliţia din care face parte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii