Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plangere penala pentru Tusac, Naftica si Vladescu

ro

01 Oct, 2009 21:08 2049 Marime text

Văzând fundamentarea deciziei Tribunalului Constanţa privind dizolvarea Consiliului Local Mangalia, se vede clar bătaia de joc pe care a manifestat-o, timp de un an de zile, Tusac şi consilierii PSD faţă de cetăţenii acestui oraş.

„... instanţa de judecată constată faptul că dizolvarea Consiliului Local a fost premeditată, toate acţiunile primarului urmărind acest scop".

„... instanţa de judecată constată că primul, care nu şi-a îndeplinit îndatorirea de a participa pe durata mandatului la exercitarea funcţiilor autorităţii administraţiei publice locale este chiar primarul Municipiului Mangalia, încălcând astfel dispoziţiile art. 39 din legea 215/2001 republicată".

„... declaraţiile consilierului juridic Năftică Camelia şi a secretarului Vlădescu Daniel (...) nu corespund realităţii (...)."

„... instanţa de judecată constată că a existat voinţa Consiliului Local Mangalia, ca organ colectiv deliberativ, de a se întruni în şedinţe extraordinare şi că acesta şi-a îndeplinit atribuţiile conferite de lege".

„...primarul a blocat funcţionarea Consiliului Local Mangalia".

Iată că pentru a-şi satisface orgoliul personal şi pentru a cheltui cele peste 700 de miliarde de lei fără avizul Consiliului Local Mangalia, pe zecile de petreceri şi pomeni electorale, Tusac a găsit de cuviinţă că e mai bine să blocheze activitatea consilierilor şi, implicit, a oraşului, iar prin dezinformări şi ameninţări să-i determine pe aceştia să cedeze.

Deşi credeam că în ceasul al doisprezecelea primarul înţelege că demersurile sale sunt inutile şi ilegale, el a făcut recurs, ţinând în continuare oraşul blocat. În aceste condiţii, ne vedem nevoiţi să continuăm demersul pentru organizarea unui referendum, astfel încât populaţia Municipiului Mangalia să hotărască dacă mai putem continua aşa.

Pentru ca aceste abuzuri să nu se mai repete, vom înainta plângere penală pentru declaraţii mincinoase, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals pentru Năftică Camelia, pentru declaraţii mincinoase secretarului municipiului Mangalia Vlădescu Daniel şi pentru infracţiunile de instigare la savârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, instigare la mărturie mincinoasa şi abuz în serviciu primarului PSD Mihai Tusac.

Consilierii Locali

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • corina 01 Oct, 2009 20:57 Naftica si Vladescu au facut multe abuzuri alaturi de seful lor drag .Dar d-l Tusac mai are si alti juristi aidoma celor doi Duzinschi Dana Albena tot un sfatuitor bun si aceasta cercetata pentru fals intelectual ,fals in inscrisuri oficiale si inselaciune . Aceasta este o parte din echipa de juristi a Primariei Mangalia cu care d-nul Tusac se poate mindri