Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Verde din România şi Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova protestează faţă de intenţia Guvernului Ponta de a demara proiectul RMGC (Roşia Montană)

ro

09 Aug, 2013 16:45 889 Marime text
Partidul Verde organizează un protest mâine (vineri, 09.08.2013), - de la ora 09.00 la 10.00 - în faţa Palatului Victoria (clădirea Guvernului), pe trotuarul din faţa Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", faţă de intenţiile şi măsurile anunţate de prim ministrul Ponta de a porni proiectul minier al companiei Roșia Montană Gold Corporation.  
Premierul Victor Ponta a anunţat că proiectul de la Roşia Montană trebuie deblocat şi continuat astfel încât până la începutul sesiunii parlamentare pachetul legislativ să fie finalizat. El încearcă să împingă acest plan şi asumarea lui către Parlament. 

Cu toate acestea, conform legii, responsabilă de luarea acestei decizii este Autoritatea de Mediu şi, în ultimă instanţă, Guvernul care trebuie să întărească prin hotărâre o decizie a Comitetului de Analiză Tehnică Interministerială.

Pe scurt, Victor Ponta, împreună cu alţi membri ai cabinetului său - Rovana Plumb (ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice), Dan Şova (ministrul Marilor Proiecte de Infrastructură) şi Daniel Barbu (ministrul Culturii), doreşte să scurt-circuiteze demersurile necesare demarării proiectului minier RMGC şi să dea undă verde exploatării aurifere din această zonă în condiţiile în care în Parlament a fost deja depusă de către deputatul Remus Cernea (președintele Partidului Verde) o iniţiativă legislativă împotriva mineritului cu cianuri.

De asemenea, de la ora 10.00, în fața Ambasadei României din Chișinău va avea loc un flash mob organizat de Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova și Centrul Național de Media pe aceeași temă, protejarea Roșiei Montane.
 
Aşteptăm toţi susţinătorii acestei cauze să ne fie alături şi să protesteze împotriva acestui Guvern care şi-a schimbat radical poziţia faţă de proiectul RMGC în decurs de mai puţin de un an.

Silviu Dumitru

Secretar General
Partidul Verde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii