Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Verde a comemorat cei trei ani scurşi de la catastrofa de la Fukushima

ro

12 Mar, 2014 14:25 1021 Marime text
Partidul Verde a organizat marţi,11 martie, între orele 11.00 şi 13.00, o acţiune de comemorare a trei ani de la dezastrul ecologic ca urmare a accidentului de la centrala nucleară de la Fukushima (Japonia). Prin acţiunea desfăşurată în faţa Palatului Victoria (Guvernul României) am vrut să aducem aminte opiniei publice şi politicienilor încă o dată problema riscurilor majore care pot apărea în cazul unor accidente în funcţionarea centralelor nucleare, aşa cum s-a întâmplat la Cernobîl în 1986 şi Fukushima în 2011.
 
Participanţii, câteva zeci de persoane, au afişat bannere în limba română şi engleză: “Energie nucleară? Nu, mulţumesc!”, “Opriţi reactoarele nucleare! Vrem energie curată!” sau “Fukushima, the invisible threat is still there”.
 
Prezent la acţiune, Secretarul General al Partidului Verde, Silviu Dumitru, a spus: “Formaţiunea noastra a declarat în mod constant, încă de la înfiinţare – în 2006, că este adepta închiderii treptate a centralelor nucleare. Credem că România ar trebui să urmeze exemplul Germaniei în acest sens şi considerăm că până în anul 2020 ţara noastră ar trebui să îşi bazeze în mod real politica energetică pe sursele regenerabile, care deja au ajuns să reprezinte 30% din totalul de producţie actual. De asemenea, grupul Verzilor Europeni din Parlamentul de la Bruxelles – din care facem parte, reprezintă una din cele mai active voci împotriva folosirii acestei tehnologii de producţie a energiei electrice. Consecinţele accidentelor nucleare de la Cernobîl sau Fukushima nu pot fi cuantificate nici acum, la 28, respectiv 3 ani de la accidente şi nu putem accepta ca viabilă asumarea unor riscuri similare pe viitor.”.
 
Biroul de Presa al Partidului Verde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii