Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea aprobării steagurilor etnice trebuie respinsă, înseamnă renunțarea la suveranitatea României în Transilvania

ro

13 May, 2015 13:15 1056 Marime text
                      Pe ordinea de zi la vot final se află astăzi Proiectul de Lege privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale (PL-x 470/2014, http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14127). Printre cei 42 de parlamentari ai PSD inițiatori ai legii se numără chiar liderii PSD Victor Ponta și Liviu Dragnea. Legea va permite arborarea steagurilor etnice ca însemne oficiale, inclusiv cu inscripții în limba maghiară acolo unde această minoritate depășește 20 la sută din numărul locuitorilor.
                      Legea steagurilor etnice trebuie respinsă la vot pentru că întemeiază dreptul UDMR și al altor formațiuni maghiare de a fenta cadrul constituțional și de a arbora însemne etnice cu titlu oficial pe teritoriul României. Dacă acest proiect de lege este adoptat, Transilvania se va umple de steaguri secuiești a căror afișare nu va mai putea fi contestată pentru că va avea temei aparent legal, chiar dacă neconstituțional.
                      Această lege este rodul șantajului exercitat de UDMR asupra PSD și dovada că UDMR introduce în Parlament, pe mâna partidelor românești vechi, prevederi anticonstituționale. Partidul România Unită atrage atenția asupra pericolului acestei legi care, dacă va fi votată, va institui o dublă suveranitatea în Transilvania: cea a statului român și cea a formațiunilor politice maghiare care nu vor mai avea nicio opreliște să impună însemne străine în localitățile pe care le controlează din punct de vedere administrativ.
                      Fac un apel către deputați să respingă acest proiect de lege astăzi și să nu dea curs șantajului UDMR pentru că interesul României este mai presus de interesul de partid sau de majoritățile parlamentare trecătoare.
 
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii