Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul ministru Vosganian îl dă în fapt pe urmașul său în funcție, Daniel Chițoiu privatizarea Oltchim de anul trecut a fost doar un circ de ochii FMI

ro

12 Oct, 2013 19:13 997 Marime text
Ministrul interimar al economiei Daniel Chițoiu este artizanul circului privatizării Oltchim de anul trecut. Chiar colegul său de partid, demisionarul de dezonoare Varujan Vosganian l-a deconspirat când a spus, joi, că “era limpede, la momentul privatizării din 2012, că Oltchim nu va fi privatizat la oferta nimănui de pe această planetă”, iar  privatizarea a fost, de fapt, doar “bifarea unei solicitări a FMI”.
 
Prim-vicepreședintele PDL, Andreea Paul, coordonator al domeniului economic din Guvernul alternativă al PDL, spune că “declarațiile demisionarului Vosganian demonstrează că Guvernul Ponta și ministrul Chițoiu, cel care conducea economia în Guvernul USL 1, s-au jucat în mod conștient și deliberat cu soarta a peste 2.000 de români, angajați la Oltchim”.
 
PDL îi cere ministrului Chițoiu să își asume public faptul că doar s-a prefăcut că vrea să privatizeze Oltchim. “Privatizarea Oltchim este chintesența guvernării USL – totul se face de ochii lumii. Fie de ochii FMI, fie de ochii românilor. Guvernarea USL se bazează exclusiv pe aparență și minciună, iar campionii sunt răsplătiți cu funcții înalte în stat. Într-o Românie normală, Daniel Chițoiu nu mai avea ce să caute în Guvern pentru că el este ministru pentru a conduce economia, nu pentru a face regie la televizor. Proiectul Ponta - Roșia Montană, privatizarea CFR Marfă se adaugă șirului de sfidări la adresa românilor și lipsei de soluții a USL pentru România”, a declarat Andreea Paul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii