Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul Victor Boştinaru „Uniunea Europeană trebuie să contracareze strategia de destabilizare din partea Rusiei” 25 februarie 2015

ro

25 Feb, 2015 16:23 1135 Marime text
Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a salutat adoptarea de către Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET) a Raportului anual al Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate către Parlamentul European.

Raportul adoptat ieri de AFET include multe amendamente din partea eurodeputatului român pe subiecte care privesc criza din Ucraina şi impactul său asupra securităţii energetice a Uniunii, rolul şi funcţiile viitoarei Uniuni Energetice, campaniile de propagandă din partea Rusiei pe teritoriul statelor membre, de la situaţia din Orientul Mijlociu şi problemele refugiaţilor, importanţa continuării negocierilor pentru aderarea ţărilor din Balcanii de Vest, la rolul pe care Uniunea Europeană trebuie să-l joace în relaţia cu statele din Sudul Europei.

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Trăim vremuri dificile, cu crize care apar şi se extind la toate graniţele Uniunii Europene sau în imediata proximitate. Astăzi este mai important ca oricând ca Uniunea Europeană să joace un rol activ, pragmatic şi solidar în afacerile externe şi politica de securitate. Aceasta este direcţia pe care am ales-o prin amendamentele mele la acest raport şi sunt mulţumit de faptul că aproape toate au fost integrate şi adoptate”.

„De asemenea, mai adaugă Victor Boştinaru, gravitatea conflictului din Ucraina este mult mai evidentă astăzi, iar evoluţia rapidă demonstrează cât de important este ca Uniunea Europeană să fie proactivă şi capabilă să reacţioneze rapid şi într-un mod unitar. Din acest punct de vedere, activitatea Înaltului Reprezentant Federica Mogherini conferă Uniunii rolul pe care îl merită la nivel internaţional. Amendamentele mele au subliniat nevoia corelării securităţii Uniunii cu securitatea energetică. Dependenţa de energie din partea unui singur furnizor, care nu prezintă siguranţă, transformă Uniunea Europeană într-un ostatic al incapacităţii de reacţie. Din păcate, aceasta este o problemă gravă astăzi şi suntem obligaţi să ne concentrăm pe cauzele ei şi pe efectele pe termen lung. Trebuie să găsim surse şi rute alternative.”

Un al punct important abordat de eurodeputatul Victor Boştinaru a fost problema mesajelor propagandistice din partea Rusiei, care finanţează partide extremiste din Europa: „Trebuie să intervenim şi să contracarăm propaganda şi mesajele Rusiei, care desfăşoară o strategie de destabilizare ce include şi finanţarea partidelor extremiste europene. Uniunea Europeană, în limitele competenţelor sale, trebuie să intervină şi să aibă un cuvânt de spus”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii