Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul UNPR Florin GHEORGHE iniţiază modificarea Legii de organizare şi funcţionare a Autorităţii de Supraveghere Financiară

ro

18 Sep, 2015 11:56 1321 Marime text
Deputatul UNPR Florin GHEORGHE va depune luni, 21 septembrie 2015, o propunere legislativă pentru modificarea O.U.G. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, în sensul modificării condiţiilor de desemnare a membrilor Consiliului ASF: „Este trist faptul că în România, chiar şi după douăzeci şi cinci de ani de eşecuri instituţionale, de falimente şi români ţepuiţi, cadrul legislativ deficitar şi interpretabil, permite încă desemnarea unor persoane, fără pregătirea şi experienţa profesională necesară, în posturi cheie ale unor instituţii de supraveghere şi control. Este şi cazul Autorităţii de Supraveghere Financiară, unde, după scandalurile din anii trecuţi, credeam că s-a schimbat ceva şi că am înţeles cu toţii că nu putem trimite acolo pe oricine, doar pentru că e simpatic şi are susţinere politică, ci vor fi numiţi doar adevăraţi profesionişti, calificaţi în obiectul de activitate al A.S.F., care să nu permită ca în România să mai avem suprize precum falimentul societăţii de asigurare Astra.”
„Nu ştiu de ce, în anul 2012, legiutorul a făcut o eroare atât de mare, prevăzând în lege condiţii de pregătire şi experienţă profesională pentru numirea membrilor Consiliului A.S.F. foarte largi şi foarte vagi, specifice mai degrabă pentru sectorul bancar şi BNR, şi nici un fel de condiţie de experienţă profesională în domeniile de activitate al A.S.F.: asigurări, burse de valori şi pensii administrate privat. 
Pentru că A.S.F. nu supraveghează băncile din România, ci societăţile de asigurări, piaţa de capital şi administratorii de pensii private, am depus astăzi o propunere legislativă prin care vreau să îndrept eroarea grosolană din O.U.G. 93/2012. Propun astfel, ca să poată fi desemnaţi în calitate de membri ai Consiliului A.S.F. doar acele persoane care au studii de lungă durată finalizate cu licenţă şi experienţă profesională în domeniile de competenţă ale A.S.F.: burse de valori, pensii private şi asigurări. Cred că avem foarte mulţi specialişti care ar putea să contribuie cu experienţa lor în aceste domenii. Mai mult A.S.F. ar trebui să contribuie la evitarea unor derapaje în aceste sectoare. Sper că, după falimentul Astra, nimeni nu-şi mai poate permite să trimită pe orişicine în Consiliul A.S.F. ca să înveţe sau să se califice în postul în care a fost numit.
Eu încă mai cred că este în interesul nostru, al tuturor, în interesul ţării noastre să avem instituţii puternice conduse de oameni bine pregătiţi, de profesionişti! ” a mai adăugat Florin GHEORGHE, deputat UNPR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii