Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi PSD vrea să renunţe la reducerea TVA la 20%. Codul Fiscal "de dreapta" al PSD - doar laudarosenie si propaganda

ro

20 Jun, 2015 15:16 969 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat azi că PSD a anunţat că vrea să renunţe la reducerea TVA la 20% - una din principalele prevederi ale Codului Fiscal - şi că aceasta s-a dovedit a fi o altă minciună a guvernului Ponta:
 
Codul Fiscal "de dreapta" al PSD este o minciună şi un fiasco, ca întregul guvern Ponta. Ponta a trait imagologic cateva luni din virtuala scăderea TVA la 20%, dar se pare că săptămâna viitoare Codul Fiscal va fi votat fără această prevedere. Anunţul a fost făcut chiar de către un deputat PSD. «Eu am fost rezervată cu TVA-ul de 20% încă de la început s-o trecem de acum (în Codul Fiscal – n.r.), până nu vedem exact ce ne aduce septembrie, ce ne aduce noiembrie, să vedem cum arată bugetul», a spus deputatul PSD Aurelia Cristea. Cu alte cuvinte, românii, dar mai ales mediul de afaceri, şi-au făcut in zadar calcule financiare pentru 2016 cu TVA la 20%. În septembrie sau noiembrie, dacă Ponta se încăpăţânează să nu demisioneze - ceea ce pare totusi putin probabil - se vor găsi presupun alte scuze pentru a nu se adopta această măsură. Amintesc, in context, ca programul de guvernare al PNL, care nu s-a grabit sa anunte cifre imposibile, îşi propune să pună în aplicare reducerea TVA la 19%, generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe şi impozite şi reducerea taxelor pe muncă de la 42% la 32%.
 
Ovidiu Raeţchi a punctat şi că reducerea TVA la alimente a fost o idee prost aplicata si care nu a generat rezultatele asteptate in economie: 
 
Nici reducerea TVA la alimente nu a fost pregătită şi implementata eficienta de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna mai, înainte de reducerea TVA, România a fost pe primul loc în UE în privinţa creşterii preţurilor, lucru care i-a scăpat lui Daniel Constantin. Astfel, în cazul multor alimente, reducerea TVA la alimente a fost aplicată fara succes, pentru că nu s-a văzut la rafturi. Campania de demonizare a retailerilor a fost pusă la cale tocmai pentru a ţine loc de rezultate. Trebuie remarcat, de altfel, ca cele mai importante masuri sociale din 2015 ale Guvernului PSD au fost propuse din alte zone politice: marirea alocatiilor pentru copii a fost impusa de PNL, iar scaderea TVA la alimente de baza e o initiativa solicitata de Dan Voiculescu din 2008. Originalitatea PSD in materie de masuri sociale e nula."
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii