Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:25 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi PSD e incapabil să se despartă de obiceiurile perioadei Iliescu sau Năstase şi încearcă să preia controlul TVR în an preelectoral

ro

17 Sep, 2015 11:17 429 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat că dorinţa PSD de a-l demite pe Stelian Tănase de la conducerea TVR demonstrează că partidul condus de Liviu Dragnea nu se dezice de practicile perioadei Iliescu sau Năstase atunci când controlul televiziunii publice era una din principale preocupări ale conducerii de partid.
„Dorinţa PSD de a-l schimba din funcţie pe Stelian Tănase nu are nicio legătură cu îngrijorările lui Liviu Dragnea legate de situaţia financiară a televiziunii publice. Explicaţia este una foarte simplă: PSD pur şi simplu nu poate să se despartă de obiceiurile perioadei Iliescu sau Năstase şi încearcă să preia controlul TVR. Pentru a nu deveni o vulnerabilitate în 2016, PSD vrea să îşi pună un om de paie de conducerea TVR în condiţiile în care doar peste câteva luni avem alegeri locale şi la scurt timp, alegeri parlamentare. Obsesia de a controla media reprezintă unul dintre numeroasele defecte ale PSD şi unul din motivele pentru care e mult mai simplu să reinventezi social-democraţia în România decât să încerci să reformezi partidul condus de Liviu Dragnea. Televiziunea publică are un impact deloc de neglijat în mediul rural şi PSD vrea, măcar mediatic, să îşi securizeze această zonă”.
Raeţchi a amintit că TVR a fost controlat în mare parte de PSD începând din 1990, şi deci, responsabilitatea pentru datoriile istorice ale televiziunii publice le aparţine:
„Este evident că datoriile istorice ale TVR de peste 700 de milioane de lei nu îi pot fi imputate lui Stelian Tănase. Este evident că de-a lungul timpului, oamenii PSD au scăpat de sub control frâiele televiziunii publice şi vina pentru datoriile monumentale ale TVR le aparţine. Sigur, este mult mai uşor să arunci vina în curtea Opoziţiei. Reamintesc şi faptul că Stelian Tănase a fost numit la conducerea TVR în decembrie 2013 şi nu a beneficiat de sprijinul majorităţii guvernamentale, în condiţiile în care PNL a fost dat afară de PSD de la guvernare la doar câteva săptămâni de la numirea sa în funcţie. În plus, numele vehiculate în tabăra PSD pentru preluarea conducerii televiziunii publice demonstrează că social-democraţii vor controlul TVR şi nu găsirea de soluţii reale pentru rezolvarea problemelor financiare şi funcţionale ale acestei instituţii.”
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii