Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație de presă PNL - 13.02.2015

ro

13 Feb, 2015 17:43 952 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, comentează discursul președintelui Klaus Iohannis susținut în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.
„Cerându-le parlamentarilor să renunţe la populism şi electoralism şi la practica schimbărilor de faţadă, președintele Iohannis a pus pe agenda forului legislativ temele modificării sistemului de vot, a sistemului de finanţare a partidelor şi campaniilor electorale, un raport corect în ceea ce priveşte actul de justiţie şi disponibiliatea medierii pe teme sensibile, în acest ultim caz dând exemplul legii securităţii cibernetice. Analizat ca structură, dar şi ca intonaţie, discursul preşedintelui Klaus Iohannis în Parlamentul României a fost ceea ce trebuia să fie, fără cusur, îmi permit să spun. Comparativ cu predecesorul său, sistematic tumultuos și care nu pierdea ocazia să sfideze  logica și bunul simț,  actualul preşedinte a adoptat un alt stil”, a afirmat parlamentarul liberal.

Acesta este de părere că „discursul preşedintelui României a avut în vedere agenda convenită în recentele discuţii cu partidele politice. Impunându-şi stilul cumpătat, ferit de derapaje retorice, președintele Klaus Iohannis s-a înscris în litera şi spiritul Constituţiei”.

Copreședintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, susține că „discursul, temele abordate și tonul declarațiilor președintelui Iohannis vin să confirme că, după mulți ani, în România, politica se poate face și altfel, iar instituțiile pot funcționa într-un raport corect una față de cealaltă, în baza dialogului consfințit de Constituție. În România există, pentru prima dată, un raport corect între instituția Președinției și instituția Parlamentului. Sunt convins că un parteneriat și o colaborare instituțională între Președinte și Parlament nu pot fi decât în beneficiul cetățenilor. Apelul președintelui de renunțare la populism, la electoralism, la restabilirea dialogului ar trebui însușit, în mod normal, de toți cei care am fost prezenți luni în plenul reunit al Parlamentului. Consider că acest nou model de a face politică trebuie să fie îmbrăţişat de toţi actorii politici, dar mai ales de către actuala majoritate parlamentară. Pentru a lucra însă împreună în interesul românilor, pentru a face un Parlament cu adevărat puternic trebuie să renunțăm cu toții, așa cum puncta și președintele Klaus Iohannis, la acțiuni și interese electorale de conjunctură”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii