Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sarbu solicita un buget marit pentru promovarea sectorului laptelui

ro

17 Sep, 2009 21:13 1094 Marime text

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu, membră a Comisiei de agricultură a Parlamentului European (AGRI), a depus, joi, o declaraţie scrisă aferentă raportului De Castro privind ajutoarele directe pentru agricultori. Deputata europeană a solicitat un buget mărit pentru promovarea sectorului laptelui şi produselor lactate, precum şi sprijinirea fermierilor producători de lapte şi carne, prin includerea lor în cadrul temporar de criză pentru ajutoare de stat.

"Suntem la început de mandat, când stabilim priorităţile pentru politicile viitoare ale Uniunii Europene. Ştiu că suntem tentaţi să ne focalizăm atenţia asupra unor chestiuni pe care le considerăm extrem de importante şi să omitem altele. De aceea, vreau să subliniez faptul că, putem renunţa la multe, dar nu putem renunţa la mâncare şi că agricultura trebuie să rămână un domeniu prioritar pentru UE", se arată în declaraţia scrisă.

Doamna Sârbu şi-a exprimat convingerea că este necesar să se prevadă o creştere a cuantumului ajutorului de minimis acordat agricultorilor, peste limita de 15.000 de euro stabilită de Comisie, precum şi să se acorde unui buget mărit pentru promovarea sectorului laptelui şi produselor lactate. "Recomand cu tărie sprijinirea fermierilor producători de lapte şi carne, în vederea stabilizării pieţelor, prin includerea lor în cadrul temporar de criză pentru ajutoare de stat", a precizat eurodeputata.

"De altfel, este nevoie ca sistemele de ajutor direct să ţină cont şi de particularităţile noilor state membre, în care sectorul agricol joacă un rol important în economia naţională şi să asigure menţinerea sprijinului pentru agricultură, astfel încât să permită depăşirea problemelor structurale şi atingerea obiectivului de convergenţă, prin creşterea nivelului de dezvoltare în sectorul agricol, eliminarea decalajelor de eficienţă şi de competitivitate faţă de vechile state membre", a conchis Daciana Sârbu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii