Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PNL Constanta

ro

19 Mar, 2016 14:53 1705 Marime text
Partidul Național Liberal somează PSD să nu mai tergiverseze Legea privind concediul de maternitate și creșterea indemnizațiilor pentru mame, inițiativă care ar fi trebuit supusă votului final, încă de miercuri, în Camera Deputaților. „Votul asupra proiectului ar trebui dat cât mai repede, în ședința Camerei Deputaților de săptămâna viitoare. Pentru noi, liberalii, combaterea deficitului demografic este o prioritate zero. Din păcate, rămânem tot mai puțini în România, iar cifrele prezentate recent de Institutul Național de Statistică sunt dezastruoase. Populația a ajuns la nivelul din 1966, cu o rată de scădere care echivalează cu dispariția a două orașe mici în fiecare an, iar populația tânără este depășită de cea de peste 65 de ani, declin care a care a fost etichetat de specialiști drept <<iarna demografică>>”, a declarat președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir.

Reamintim că dublarea alocațiilor pentru copii, obținută de PNL anul trecut, s-a înscris în aceeași linie de gândire, și la acel moment abordarea social-democraților fiind evazivă, PSD judecând problema exclusiv în cheie electorală și politică. „În ultimii ani, Partidul Național Liberal a promovat o serie de amendamente de natură a susține familia și a stimula natalitatea, cu impact pe condițiile concediului de maternitate și a nivelului indemnizației pentru creșterea copiilor. Este fundamental ca părinții, în special cei din familiile tinere active, să fie încurajați și susținuți atunci când își doresc copii”, a menționat deputatul Gheorghe Dragomir.
Acesta a amintit și faptul că parlamentarii liberali au votat „in corpore”, în această săptămână, noua Lege a adopției pentru simplificarea procedurilor și reducerea termenelor. „Legea, inspirată dintr-o propunere legislativă a PNL depusă în anul 2014, se încadrează în viziunea liberală privind susținerea creșterii demografice și ajutorul acordat familiilor care își doresc copii. Prin votul favorabil, susținem faptul că fiecare copil ar trebui să fie crescut într-o familie și nu să rămână instituționalizat mai mulți ani. Mai mult, era absolut necesară facilitarea procesului de adopție, care în prezent în România este unul aproape imposibil”, a subliniat parlamentarul liberal constănțean.

În prezent, situația de facto este mai mult decât îngrijorătoare: în România, de mai mulți ani, numărul copiilor instituționalizați rămâne constant în jurul cifrei de 60.000, numai în perioada 2011-2015, 6.500 de copii fiind părăsiți în spitalele din întreaga țară. Dintre aceștia, doar 3.809 au fost declarați adoptabili până la data de 30 septembrie 2015 și 1.700 de familii erau atestate ca familii adoptatoare.
18 martie 2016 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii