Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa USB - 5 noiembrie 2015

ro

05 Nov, 2015 12:45 1166 Marime text
USB: Mandatul primarului Cristian Popescu Piedone a fost presărat cu ilegalităţi
 
Mandatul primarului demisionar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost presărat cu ilegalităţi, multe dintre ele cenzurate de instanţele judecătoreşti, însă presiunea publică a fost singura capabilă să-l determine să facă pasul înapoi.
 
Uniunea Salvaţi Bucureştiul consideră că anunţul făcut în urmă cu o zi de edilul Sectorului 4 reprezintă un gest de normalitate, într-o capitală aflată în haos administrativ. Sancţiunea pe care şi-o aplică Piedone sub pretextul asumării responsabilităţii pentru tragedia de la Clubul Colectiv nu este suficientă pentru drama trăită de familiile victimelor incendiului produs în noaptea de 30 spre 31 octombrie a.c.
 
„Cristian Popescu Piedone şi funcţionarii Primăriei Sectorului 4, care au semnat acordul de funcţionare sunt vinovaţi pentru tragedia din Clubul Colectiv. Mandatul lui Cristian Popescu Piedone s-a înscris în aceeaşi administraţie a bunului plac şi a sfidării legii, manifestată la toate cele şapte primării din Bucureşti”, afirmă Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.
 
In momentul eliberării acordului de funcţionare pentru Club Colectiv, Primăria Sectorului 4 trebuia să verifice dacă spaţiul în care urma să se desfăşoare activitatea are autorizaţie de construire pentru respectiva destinaţie. Obligativitatea verificării este prevăzută la art. 6 alin. (2) al O.G. nr. 99/2000 şi în Anexa la Hotărârea Consiliului Local Sector 4 nr. 22/2012.
 
Dacă s-ar fi făcut verificarea legală a documentelor depuse, funcţionarii primăriei ar fi constatat ca locul în care urma să funcţioneze clubul avea destinaţia de hală industrială şi nu de club/restaurant. In aceste condiţii, Primăria trebuia să impună emiterea unei autorizaţii de construire, iar în cadrul procedurii de emitere a acesteia ar fi fost obligatorie obţinerea avizului PSI. Or, absenţa unei autorizaţii de construire corespunzătoare ar fi putut fi constatată şi la controlul Poliţiei Locale a Sectorului 4 din luna octombrie 2015.
 
Reamintim că multe din deciziile luate de Primăria Sectorului 4 condusă de Cristian Popescu Piedone au fost sancţionate de instanţă de-a lungul timpului. Astfel, în 2013 instanţa a anulat o autorizaţie de construire emisă de primărie pe 5 (cinci) hectare din Parcul Tineretului, în 2015 instanţa a dispus suspendarea autorizaţiei de construire pe alte 2 (două) hectare din acelaşi Parc. In fine, pentru a oferi doar câteva exemple de ilegalităţi, la 31 august 2015, acelaşi primar a propus, iar Consiliul Local a votat, construirea pe 750 mp în Parcul Tineretului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii