Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa UDMR si PSD vor sa puna Romania alaturi de tari precum Afganistan, Guineea si Siria

ro

09 Oct, 2015 18:02 1211 Marime text
UDMR și PSD vor să pună Romania alaturi de țări precum Afganistan, Guineea si Siria. Marko Bela face un fals joc al dreptății, iar Zgonea minte
 
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi afirmă că poziția UDMR și PSD în cazul votului prin corespondență situează Romania în rândul unor țări precum Afganistan, Guineea și Siria, după ce Marko Bela a spus că votul electronic ar favoriza românii din diaspora.

“Poziția senatorului UDMR Marko Bela în privința votului prin corespondență este în acord cu cea exprimată de tandemul Dragnea-Zgonea. Din păcate, aceștia refuză să acorde românilor din diaspora șansa la demnitate și la o metodă de vot care să îi scutească de rușinea îndurată la scrutinul prezidențial de anul trecut. Este reprobabil faptul că poziția lor pune România în rândul unor țări precum Afganistan, Guineea, Siria, Rusia, Rwanda, Sudan sau Tunisia, țări care încă preferă votul exclusiv prin prezență personală și refuză votul la distanță. Prin refuzul de a sprijini acest proiect, UDMR și PSD girează în mod conștient un nou haos electoral la alegerile din 2016. Mai mult decât atât, poziția UDMR ascunde niște interese meschine, având in vedere că partidul se teme că nu mai prinde Parlamentul”.

Marko Bela face apel la un fals joc al dreptății, în timp ce Valeriu Zgonea minte fără ezitare, a mai adăugat Raețchi.
„Declarația lui Marko Bela potrivit căreia adoptarea votului prin corespondență ar favoriza românii din diaspora este absurdă. Să nu călătorești 300 de kilometri pentru a vota nu-i o favoare, e minimă decență. În zeci de state România nu are posibilitatea de a înființa secții de votare decât la ambasadă, nu are posibilitatea de a acoperi sute de kilometri decât prin vot poștal. Senatorul UDMR face de fapt apel la un fals joc al dreptății, pentru că nu văd în ce mod ar fi nedreptățiți românii din țară dacă s-ar evita cozile absurde din Diaspora la alegerile din 2016. În plus, experiența celui mai recent scrutin ne arată că marea problemă o au românii din afară țării, care fie au putut vota cu mari dificultăți, fie nu au putut vota deloc. În același timp, Valeriu Zgonea minte când spune că vom avea vot prin corespondență la parlamentarele din 2016 dacă legea se aprobă în februarie. Îi reamintesc că legislația electorală nu poate fi amendată cu mai puțin de un an înaintea alegerilor”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii