Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Senatorul Christian Gigi Chiru a susţinut în Parlament declaraţia politică „Pedepse aspre pentru vandalismul proprietății private”.

ro

24 Sep, 2015 12:08 801 Marime text
În cuvântarea sa, parlamentarul constănţean a subliniat faptul că siguranţa cetăţeanului în propria casă și pe stradă a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai mari probleme ale ţării noastre. „Ne este frică să plecăm de acasă, să ne lăsăm casele ori maşinile nesupravegheate, pentru că furturile şi tâlhăriile au crescut alarmant”, a spus senatorul Chiru.
Statisticile Poliţiei Române arată că furturile şi tâlhăriile reprezintă 51,6 % din totalul infracţiunilor sesizate. Aceleaşi statistici ne spun că în 2014 au fost furate 1.598 de maşini şi că s-au înregistrat 164.396 de furturi şi 6.418 tâlhării. Secţiunea dedicată furturilor de autoturisme de pe site-ul Poliţiei Române are 2373 de pagini. Cifrele acestea ne arată că viaţa în România nu este sigură, că infracţionalitatea este în continuă creştere şi că trebuie să luăm măsuri. „Un fost primar al Constanţei, oraşul pe care îl reprezint în Parlament, ne compara urbea cu Brazilia, spunând că acolo, în ţara cunoscută pentru numărul mare de infracţiuni, este mai în siguranţă decât acasă. La noi, în Constanţa, stimaţi colegi, se fură până şi perdelele de pe scările blocurilor. Aici am ajuns… ca să nu mai vorbim de câte locuinţe sunt sparte, câte maşini sunt furate. Şi sunt convins că în alte părţi ale ţării, în alte zone, mai sărace, situaţia este şi mai gravă”, le-a spus colegilor senatorul Christian Gigi Chiru în declaraţia politică.
Parlamentarul a propus înăsprirea pedepselor pentru tot ce înseamnă tâlhărie și violare de proprietate privată. „Prin frica indusă de pedepsele aspre, vom induce o stare de siguranță mărită a cetățenilor și frica celor care comit acte de vandalsm asupra proprietății private. Aşa cum am mai spus, este datoria noastră să asigurăm un cadru legislativ aspru pentru tâlhari și hoți de bunuri, în vederea creșterii siguranței cetăţenilor, atât pe stradă, cât și în casa lor. În esență, democrația înseamnă proprietate privată și, atâta timp cât proprietatea va fi neprotejată, vom avea un sistem politic democratic șubred și un cetățean lăsat în voia sorții”, a susţinut senatorul Christian Gigi Chiru în declaraţia politică „Pedepse aspre pentru vandalismul proprietății private”.
     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii