Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:01 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa PD Constanţa 12 ianuarie 2016

ro

12 Jan, 2016 12:41 640 Marime text
Anul electoral 2016 este, pentru PNL Constanța, un test important, pentru că partidul are şansa de a reconfirma victoria zdrobitoare de la alegerile prezidențiale din 2014.

Sorina Tușa, co-președintele PNL Constanța, este de părere că victoria din 2014 este un bun exemplu că, în Constanța, dreapta are potențial pentru a câştiga alegerile locale și parlamentare din acest an. „În opinia mea, pentru a câștiga alegerile locale, noul PNL Constanța va trebui să arate că este un partid puternic, reformat, curat, cu viziune, consecvent și pregătit pentru a aduce normalitatea pe plan local. PNL Constanța are obligația de a depăşi acea <<postură a ghiocelului>>, prin importuri de candidați sau prin executarea doleanțelor anumitor cercuri de interese”, a delarat Sorina Tușa, co-președinte PNL Constanța.

În ceea ce privește politica transferurilor şi importurilor de candidaţi pe ultima sută de metri, Sorina Tuşa critică acest mod de a face politică: ”Vă spun hotărât că, față de opinia publică, față de alegătorii care își pun speranța în noul PNL, față de membrii de partid și față de principiile asumate prin Decalog, liderii locali au obligația să fie consecvenți cu declarațiile pe care le fac în spațiul public. Nu este normal să practici un limbaj dublu, să condamni pe de o parte traseismul, iar pe de altă parte, să încurajezi acest mod de a face politică, din anumite rațiuni politice.

Mă opun acestui tip de a face politică, pentru că nu este principial, iar pe termen lung este unul pierzător, atât pentru partid și mai ales pentru comunitatea locală. Nu este corect față de membri, față de organizație, să îți asumi în nume propriu candidaţi care nu au nici măcar adeziune semnată. Mai mult, este inadmisibil să blochezi candidaturile colegilor din partid, mai ales că, spre exemplu, la Ovidiu existau cel puțin două variante din interiorul organizației PNL. Totodată, prin fuziune, am unit două forțe politice și am realizat un partid mare, aşa că nu este normal să apelăm la persoane din afara partidului, mai ales când organizația dispune de resurse din interior. Putem câștiga bătălia politică cu PSD-ul doar cu o viziune clară și cu măsuri concrete. Vehicularea de nume și aventurile politice cu victorii la masa verde sunt doar acțiuni care demonstrează că interesele personale trec peste scopul partidului şi interesul cetăţeanului. Avem suficiente resurse pentru a demonstra că putem câştiga bătălia politică cu PSD, de la Constanţa până la Negru-Vodă, de la Hârşova până la Năvodari. ”, a concluzionat Sorina Tuşa, co-preşedinte PNL Constanţa. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii