Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - m10 constanța despre incendiul de la clubul "colectiv"

ro

03 Nov, 2015 13:27 1134 Marime text
Guvernanți, de ce vă e frică, nu scăpați!
 
Luând act cu profundă tristețe de tragedia petrecută la finele săptămânii trecute în clubul bucureștean „Colectiv”, de utilizarea acestui teribil eveniment pentru igienizarea imaginii publice a unor politicieni, de bâlbâiala instituțiilor statului în a stabili un vinovat, de numărul mare de întrebări și de lipsa răspunsurilor, de bilanțul în creștere al persoanelor decedate, Partidul M10 Constanța solicită demisia:
 
  1. Prim-ministrului, Victor Ponta, pentru eșecul evident al guvernării sale care se rezumă la un stat profund corupt, dominat de politicieni capabili de orice pentru a-și păstra funcțiile și de instituții utilizate pentru acoperirea fărădelegilor acelorași politicieni.
  2. Ministrului Administrației și Internelor, Gabriel Oprea, pentru evidenta utilizare a acestei tragedii ca mijloc de igienizare a imaginii personale și a obținerii clemenței publice față de gravul accident în care coloana sa oficială a fost implicată și în urma căruia un tânăr polițist  și-a pierdut viața. Cu un cinism de catalog, Gabriel Oprea a demonstrat că scaunul și puterea sunt mai importante decât onoarea, demnitatea și bunul simț.
  3. Ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, pentru bilanțul în continuă creștere al deceselor tinerilor internați în spitalele din București în urma incendiului din clubul bucureștean „Colectiv”. Acest fapt demonstrează atât eșecul activității sale ministeriale, cât și starea deplorabilă a sistemului de sănătate românesc.
  4. Secretarului de stat - șef al Departamentului pentru Situații de Urgență în MAI, Raed Arafat, pentru contribuția directă la tentativa de igienizare a imaginii superiorului său, Gabriel Oprea, pentru lejeritatea și seninătatea cu care informează opinia publică despre posibilitatea dublării numărului deceselor, pentru bilanțul mai mult negativ decât pozitiv al implicării sale directe în cele mai grave evenimente petrecute în ultimii ani (printre altele, prăbușirea avionului din munții Apuseni, a elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, a planorului încă de negăsit, incendiul din localul constănțean Beirut și chiar incendiul de la „Colectiv”), pentru multele întrebări și încă prea puținele răspunsuri cu privire la petrecerea tragediei și ca urmare a activității defectuoase a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
  5. Primarului Sectorului 4, Cristian Piedone Popescu, pentru autorizarea cu ochii închiși a funcționării clubului, precum și pentru declarațiile făcute cu privire la culpa instituției pe care o conduce în incendiul de la „Colectiv”, sinonime cu fuga de răspundere.
 
De asemenea, Partidul M10 Constanța îi cere președintelui României, Klaus Iohannis, să efectueze mai puține vizite în străinătate și mai multe vizite oficiale pe teritoriul întregii țări și în toate instituțiile statului, pentru o înțelegere mai profundă a realităților cotidiene pe care le prezidează.
M10 Constanța se pleacă în semn de respect în fața cadrelor medicale și a tuturor voluntarilor implicați în salvarea vieților tinerilor răniți în incendiul din clubul bucureștean „Colectiv” și salută solidaritatea opiniei publice în fața acestei tragedii.
Pe această cale, Partidul M10 Constanța transmite familiilor îndoliate sincere și profunde condoleanțe. Dumnezeu să-i ierte pe cei trecuți la cele veșnice!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii