Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:06 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru

ro

24 Sep, 2015 13:04 594 Marime text
Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a comentat poziţiile preşedintelui României, Klaus Iohannis, aflat joi la Consiliul European de la Bruxelles, reunit pe tema refugiaţilor care ajung în Europa.  

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „România trebuie să fie conştientă că aparţine proiectului Uniunii Europene şi că sunt momente când solidaritatea şi cooperarea trebuie să se afirme fără rezerve. Acesta era unul dintre acele momente. 

În ciuda faptului că preşedintele Klaus Iohannis a avut toate informaţiile necesare pentru a decide în cunoştinţă de cauză pentru a preveni, măcar, riscul unei izolări a României sau a unei poziţii contrare intereselor noastre, a decis să facă exact opusul. Klaus Iohannis dovedeşte faptul că fie nu a încercat, fie nu a reuşit să realizeze o coordonare a poziţiei ţării noastre cu alte state ale Uniunii, în primul rând cu Polonia.”

De asemenea, eurodeputatul Victor Boştinaru a atras atenţia că aderarea, cel puţin parţială a României la spaţiul Schengen, a fost inclusă pe agenda premergătoare a Consiliului: „În ciuda dezminţirilor sau a negării, aderarea parţială la Schengen a fost subiect al discuţiei pe agenda premergatoare a Consiliului. Poziţia inutil musculoasă adoptată de preşedintele României poate fi însă de natură a periclita accesul parţial al ţării noastre la Schengen, într-un orizont de timp scurt. A fost un prim test major de situaţie de criză, pe care, din păcate, România îl ratează din cauza poziţiei preşedintelui, iar costurile vor fi uşor de anticipat.” 

„Obstinaţia lui Klaus Iohannis a împins România în situaţia riscantă de a fi în acelaşi grup de ţări cu Ungaria lui Viktor Orban. Indiferent de ceea ce ar dori să spună unii sau alţii, această alăturare nu onorează apartenenţa noastră la proiectul european, aduce atingere intereselor României şi principiilor pe care ni le-am asumat ca ţară membră a Uniunii” a conchis eurodeputatul Victor Boştinaru. 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii