Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Deputatul PNL Ovidiu Raețchi

ro

08 Oct, 2015 14:34 892 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat că investiția de milioane de lei pe care Primăria Capitalei a făcut-o pentru basoreliefurile din Pasajul Latin este complet nejustificată și arată o propensiune pentru artă comună multor politicieni ajunși în situația lui Sorin Oprescu:

”Ca mulți dintre politicienii certați cu legea în ultima perioadă, Sorin Oprescu pare să fi avut o afinitate pentru artă. Putem găsi un fir roșu comun care se leagă de pasiunea pentru artă a unor oameni politici: folosirea banului public. Dacă Darius Valcov și-a asigurat o colecție personală de tablouri celebre din banii castigați prin trafic de influență, Sorin Oprescu a pus la bătaie milioane de lei pentru “tapițarea” cu basoreliefuri a Pasajului Latin din Capitală. Așa cum se fac contractele cinstite pe bani publici, Primăria a primit o singură ofertă pentru realizarea basoreliefurilor. Ei bine, lucrările cu pricina, care au costat Primăria nu mai puțin de patru milioane de lei, au fost amplasate într-un pasaj slab luminat, cu un miros pestilențial și pe ai cărui pereți încă se exprimă artiștii urbani prin graffiti și zgârieturi. De altfel, aceștia au acoperit cu graffiti și machetele basoreliefurilor, pentru care Primăria Capitalei a plătit 1,86 milioane lei, urmând ca  turnarea lor în bronz să coste 1,6 milioane de lei. Sunt convins însă că organismele abilitate vor verifica legalitatea acestui proiect”.  

Raețchi a mai precizat că utilitatea acestui proiect este chestionabilă, având în vedere că pasajul în care au fost puse basoreliefurile este insalubru:

”Contrastul flagrant dintre mostrele de artă pentru care Primăria a cheltuit o sumă imensă și aspectul actual al Pasajului Latin poate fi asemuit unui curaj în artă pe care doar Dali și l-ar fi asumat, având în vedere că spațiul respectiv este insalubru. Diferența dintre cei doi o face însă preferința unuia pentru kitsch și a altuia pentru artă. În acord cu denumirea pasajului, basoreliefurile ilustrează scene de pe columna lui Traian, harta imperiului Roman, a Daciei și a Bucurestiului. Acum putem întelege de ce problemele de sănătate nu îi dau pace domnului primar în arest. E greu să lași atâtea lucrări pe bani publici neterminate, să îți iei mâna de pe punguțele pline cu bani destinate unor proiecte cu utilitate chestionabilă”.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii