Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de la Școala de Vară a Tinerilor Democrat-Liberali Andreea Paul - Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roșii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană

ro

31 Aug, 2013 21:07 1375 Marime text
La Școala de Vară a Tinerilor Democrat-Liberali de la Eforie Nord, prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul a atacat dur „minciunile lui Hocus Pontus” și crede că „Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roșii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană”. Prim-vicepreședintele PDL a prezentat „Starea națiunii tinere mințite de USL”, declarând că „tinerii dreptei nu au fost seduși de vraja USL", de un USL care s-a dovedit „incapabil să vegheze la viitorul națiunii”.
 
Vraja USL a eșuat. Ponta a promis 1 milion de locuri de muncă, Hocus Pontus șomajul a crescut cu 40 de mii de persoane. Ponta a promis drumuri, Hocus Pontus investițiile sunt blocate. Ponta a promis 10 miliarde euro investiții străine, Hocus Pontus investițiile scad cu o cincime. Ponta a promis bani europeni care să susțină bugetul public, Hocus Pontus bani europeni ioc, mai puțin decât anul trecut. Ponta a promis curățenie la guvernare, Hocus Pontus a creat cel mai murdar guvern, cu 14 miniștri incompatibili sau acuzați de corupție nominalizați. Ponta a promis dezvoltare, Hocus Pontus economia stagnează sufocată de incompetența USL", a declarat Andreea Paul.
 
Despre viitorul președinte al țării, prim-vicepreședintele PDL crede că „doar Crin a fost sedus de vraja Victor-iana. Antonescu își dă zilnic câte un monumental auto-gol. Nu va fi Președinte. Antonescu e naiv să-și imagineze că mașinăria de vot a PSD îl va urma. Antonescu nu a reușit nici pe ai lui să-i convingă să-l voteze. Ponta îl va îmbăia pe Antonescu în vraja mării roșii la fel cum Vântu l-a îmbăiat pe Geoană. USL e incapabil să pună capăt corupției, gravei crize morale sau să propună modele politice".
 
Andreea Paul le-a cerut tinerilor democrat-liberali să pună accent pe profesionalism și pe politica de 'caracter' așezată pe „promisiuni îndeplinite” pentru a oferi soluții credibile la principalele provocări care îi privesc în mod direct, în timpul dezbaterii raportului „Starea Națiunii Tinere mințite de USL”.
 
Populația stabilă tânără a scăzut cu un sfert în ultimul deceniu, la 5,3 milioane romani cu vârsta între 15 și 34 de ani. Oficial, o jumătate de milion de tineri sunt plecați pe perioade îndelungate în străinătate. Motivația a 8 din zece tineri plecați tine de un salariu mai bun și de absenta locurilor de munca în țară. Doar 2 din 10 tineri plecați pun dezvoltarea personală și educația pe primul loc. Mai mult de jumătate din aceștia s-ar întoarce acasă daca ar avea pentru ce", a declarat Andreea Paul.
 
Prim-vicepreședintele PDL a atacat „goana după diplome și imagine” și susține că Romania are nevoie de populație adecvat educată. Andreea Paul a ridicat problema celor „peste 65 de mii de tineri analfabeți”, dar și a „tinerilor cu studii superioare, din care marea majoritate, 80%, lucrează în alt domeniu decât în cel pentru care s-au pregătit, iar 15% din tineri sunt „prea educați” comparativ cu cererile pieței, peste media celor din Germania sau Marea Britanie”.
 
Andreea Paul a atacat dur incapacitatea USL de a propune o strategie de dezvoltare, priorități credibile de investiții în următorii șapte ani, dar și măsuri concrete pentru a combate șomajul ridicat în rândul tinerilor.           România are de cheltuit aproape 40 miliarde de euro în 2014-2020 și încă aproape o jumătate de miliard de euro în 2014-2015 din bani europeni pentru absorbția șomajului în rândul tinerilor. USL a trădat speranțele tinerilor și nu are un plan convingător de măsuri, care să respecte condițiile minimale de calitate, pentru a le înainta Comisiei Europene”.
 
Andreea Paul
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii