Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Am avut dreptate!

ro

11 Nov, 2013 18:04 1319 Marime text
Partidul Mişcarea Populară a fost prima formatiune care a semnalat, la data de 3 septembrie 2013, faptul ca proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana este inadmisibil în forma trimisă de Guvern la Parlament. Acum, duplicitatea lui Ponta, care sprijinea proiectul ca premier şi il respingea ca deputat, s-a generalizat: Antonescu, co-preşedinte USL, respinge proiectul făcut de Ponta, co-preşedinte USL. Confuzia şi incapacitatea întregului USL au devenit evidente pentru toată lumea.

Partidul Mişcarea Populară susţine orice activitate de exploatare a resurselor minerale sau naturale, fie că este întreprinsă de companii de stat sau private, numai cu îndeplinirea a cinci condiţii: respectarea standardelor de mediu, prezervarea patrimoniului naţional şi local, beneficiile să fie pentru toţi cetăţenii României, asigurarea unei transparenţe a contractelor şi condiţiilor de exploatare pentru buna informare a publicului, iar beneficiile financiare obţinute să meargă în investiţii, nu în consum.

    Prin respingerea în Comisia parlamentară a proiectului elaborat de guvernul Ponta,  se ajunge la un blocaj instituţional care dovedeşte incapacitatea actualei majorităţi de a guverna coerent.   

11 noiembrie 2013
   
    Eugen TOMAC
Preşedintele PMP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii