Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Ticau cere in plenul Parlamentului European suplimentarea semnificativa a fondurilor alocate

ro

17 Sep, 2009 21:43 1064 Marime text

Deputata europeana Adriana Ticau a cerut astazi in plenul Parlamentului european reunit la Strasbourg suplimentarea semnificativa a fondurilor alocate proiectului Nabucco. Adriana Ticau a solicitat Uniunii Europene sa furnizeze instrumente financiare inovative care sa stimuleze investitiile in cresterea performantei energetice.

In 2008 deficitul comercial al UE a înregistrat un nivel record de 242,1miliarde euro, datorita, în principal, creșterii preţului la energie importata.

Proiectul Nabucco va trece prin Turcia, Bulgaria, România, Ungaria si Austria si va furniza anual Uniunii 30 de miliarde de metri cubi de gaz natural din Marea Caspică. "Cele 200 milioane de euro alocate prin Planul european de redresare economica nu sunt suficiente. Solicitam ca Uniunea sa suplimenteze in mod semnificativ fondurile alocate." a declarat deputata europeana Adriana Ticau.

"Consider ca Uniunea trebuie sa investeasca mai mult in diversificarea surselor de aprovizionare cu energie pentru reducerea dependentei sale energetice si pentru a contrui o piata comuna a energiei. Ca raportor privind performanta energetica a cladirilor solicit Uniunii sa furnizeze instrumente financiare inovative care sa stimuleze investitiile in utilizarea energiilor regenerabile si in cresterea eficientei energetice,in special pentru cladiri si in domeniul transporturilor."a declarat europarlamentara Adriana Ticau la dezbaterile din plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Proiectul DESERTEC va utiliza energia solara din nordul Africii si va include si realizarea unui Plan mediteraneean pentru captarea energiei solare si construirea unei retele de transmitere a energiei electrice care va lega Uniunea Europeana de Orientul Mijlociu si de Nordul Africii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii