Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:15 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi - Cea mai mare restanță a Parlamentului este votul prin corespondență. Este obligatoriu să treacă examenul în toamnă

ro

01 Jul, 2015 19:36 557 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat, în contextul încheierii sesiunii parlamentare, că cea mai mare restanță a Parlamentului este votul prin corespondență și că noua configurație parlamentară, așa cum a reieșit în urma votului dat pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, crează premisele îndeplinirii acestui obiectiv în sesiunea din toamnă.
 
Parlamentul și-a încheiat sesiunea cu o mare restanță pe care este obligat să o depășească în toamnă: dezbaterea și adoptarea votului prin corespondență promis românilor după alegerile prezidențiale, inclusiv de PSD și Victor Ponta. Cei care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru blocarea proiectului propus și susținut de PNL și președintele Iohannis au fost cei de la PSD, în frunte cu premierul fugar Ponta. Votul în cazul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE a demonstrat că, în sfârșit, PSD și-a pierdut supremația în Parlament, așa că în primele săptămâni ale sesiunii parlamentare din toamnă, PNL va milita pentru atingerea acestui obiectiv zero: adoptarea votului prin corespondență. Având în vedere noua configurație parlamentară, nu avem niciun motiv să credem că acest obiectiv nu poate fi atins. În plus, pentru că tema este prea importantă pentru a fi boicotată de orgolii politice îi vom invita inclusiv pe cei de la PSD să susțină proiectul de lege”.
 
Deputatul a făcut trimitere şi la cetăţenii români din Turcia, ţara în care premierul a ales să se opereze:
 
Sunt convins că inclusiv românii care trăiesc și muncesc în Turcia- țara pe care premierul a ales-o în încercarea ridicolă de a se ascunde de DNA - își doresc să poată vota în condiții decente și susțin adoptarea votului prin corespondență. Sigur, premierul nu are de unde să știe acest lucru și să discute cu aceștia, pentru că este prea ocupat să găsească pretexte pentru a-i evita pe procurori”.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii