Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinta de presa ultimele aspecte legate de campania electorala pentru alegerile europarlamentare

ro

28 May, 2009 20:46 868 Marime text

Informare conferinţă de presă

Preşedintele filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, şi managerii de campanie pentru alegerile europarlamentare la nivel judeţean Ovidiu Cupşa şi la nivel municipal Andrian Mihei au comentat astăzi, 28 mai 2009, într-o conferinţă de presă ultimele aspecte legate de campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie.

1. Campania electorală la nivel judeţean

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat că, deşi până în prezent campania electorală nu a fost „atât de efervescentă”, aceasta va căpăta o dinamizare profundă pe ultima sută de metri. Astfel, pe lângă întâlnirile zilnice door-to-door, vineri, 29 mai 2009, PNL Constanţa va primi vizita europarlamentarului liberal Cristian Buşoi, care va fi prezent în municipiul Constanţa la o întâlnire cu mai mulţi medici şi studenţi de la Facultatea de Medicină, iar luni, 01 iunie 2009, liberalii constănţeni vor oferi, de Ziua Copilului, tuturor copiilor din judeţul Constanţa o zi de relaxare şi distracţie în Satul de Vacanţă din Mamaia. Acţiunile de campanie vor culmina, potrivit declaraţiilor liderului PNL Constanţa, cu vizita prim-vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban, şi a vicepreşedintelui PNL, Varujan Vosganian, care se vor afla la Constanţa joi, 04 iunie 2009, pentru a se întâlni cu oamenii de afaceri din oraş, dar şi cu reprezentanţii organizaţiei judeţene a PNL.
În altă ordine de idei, managerul de campanie la nivel judeţean Ovidiu Cupşa a declarat, în conferinţa de presă, că în prezent asistăm la „o campanie electorală în care politicienii sunt dezinteresaţi de politică”. În opinia lui Cupşa, „campania electorală pentru alegerile europarlamentare se bazează pe o atitudine de narcisism a clasei politice, iar comunicarea, informarea şi mobilizarea alegătorilor au fost înlocuite cu mişcări interne ale clasei politice”. Potrivit managerului de campanie la nivel judeţean, singurul partid care „prestează interes pentru Europa şi pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie este Partidul Naţional Liberal, singura formaţiune politică pro-europeană din România”.
Pe de altă parte, Ovidiu Cupşa a subliniat că alegerile europarlamentare din 7 iunie reprezintă „un meci destul de important pentru România, fiind primul meci oficial în care România joacă alături de celelalte state europene”.
Managerul de campanie la nivel judeţean, Ovidiu Cupşa a anunţat că în scurt timp va demara campania de strângere de semnături împotriva OUG 34/2009, după ce Primăria Constanţa a aprobat autorizaţia pentru instalarea a 18 corturi în municipiu. Campania de strângere de semnături împotriva OUG 34/2009 se va desfăşura în tot judeţul Constanţa, mai puţin în localităţile Mangalia şi Hârşova, unde autorităţile locale nu au aprobat instalarea de corturi. „La nivelul judeţului, nu toţi primarii au înţeles că partidele au dreptul să îşi facă campanie atât timp cât nu încalcă legea”, a declarat managerul de campanie la nivel judeţean.
La rândul său, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a menţionat că „la Mangalia, primarul nu a înţeles ce se întâmplă cu aceste alegeri şi nici ce atitudine ar trebui să aibă faţă de celelalte partide sau instituţii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul administraţiei pe care o guvernează”. Mai mult, liderul liberal a declarat că „primarul Tusac este împotriva a tot ceea ce se desfăşoară pe teritoriul municipiului Mangalia, iar şansele de a mai rămâne primar sunt 0. Un astfel de caz ca al primarului din Mangalia nu am mai întâlnit pe teritoriul judeţului Constanţa”.

2. Campania electorală la nivel municipal

În ceea ce priveşte campania electorală desfăşurată la nivelul municipiului Constanţa, managerul de campanie la nivel municipal Andrian Mihei a declarat că organizaţia municipală Constanţa a PNL a continuat seria de întâlniri cu electoratul. „Aseară am avut o întâlnire cu mai mulţi ingineri în care am observat că oamenii au început să facă haz de necaz. Cei cu care ne-am întâlnit au venit cu ideea ca, pentru a micşora cheltuielile şi a diminua deficitul, premierul Boc ar trebui să îşi achiziţioneze cel mai mic autovehicul din lume, şi anume un Pico”, a declarat Mihei, care a ţinut că precizeze că în prezent PD-L se comportă ca un partid tip „clanţă”, pentru că „democrat-liberalii vor din ce în ce mai des să trântească clanţa PSD”.
Totodată, Mihei a anunţat că liberalii constănţeni se vor deplasa în acest week-end în mai multe locaţii din municipiu pentru a purta discuţii cu cetăţenii, a împărţi materiale de campanie, dar şi pentru a-i îndemna pe aceştia să se prezinte la urne pe 7 iunie. Astfel, liberalii constănţeni vor fi prezenţi, astăzi, în zona Faleză Nord, vineri în cartierul Km 4-5, urmând ca sâmbătă, organizaţia de pensionari a PNL Constanţa să se deplaseze în zonele Tomis II şi Galeriile Soveja.

28 mai 2009                                               Biroul de presă PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii