Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - PNL

ro

20 Aug, 2014 13:18 1084 Marime text
Astăzi, când politicienii fac paradă de patriotism, merită să ne amintim de Ion I. C. Brătianu pentru a înțelege ce înseamnă cu adevărat a fi în slujba interesului național.
Ion I. C. Brătianu a avut idealul unei Românii reîntregite și a împlinit acest obiectiv. A crezut în șansa României unite chiar și în cele mai grele momente, fiind dispus la orice sacrificiu politic personal pentru a realiza acest ideal. Viziunea, consecvența și abilitatea omului politic Ion I. C. Brătianu au dat sens jertfei sutelor de mii de eroi români din primul război mondial iar România Mare a devenit realitate.
Ion I. C Brătianu a vrut o Românie puternică. În perioada conducerii sale, PNL și-a continuat vocația de principală forță politică modernizatoare din societatea românească. Marele lider politic liberal a avut puterea de a promova în PNL și în societate necesitatea reformei agrare și electorale. Constituția din 1923, adoptată în timpul guvernării liberale conduse de Ion I. C. Brătianu, era una dintre cele mai democratice din Europa.
Nașterea lui Ion I. C. Brătianu reprezintă un moment important, nu numai în viața Partidului Național Liberal, ci și în istoria României. Exemplul său de slujire a interesului național este mai actual ca oricând.  Astăzi avem nevoie de patriotismul faptelor, nu al vorbelor goale de conținut, iar Ion I. C. Brătianu ne-a arătat că putem avea România pe care ne-o dorim „Prin noi înainte!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii