Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Stavrositu a participat la reuniunea APCE de la Istanbul

ro

20 May, 2009 14:38 809 Marime text

PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL            

ORGANIZATIA MUNICIPALA CONSTANTA  

Maria Stavrositu a participat la reuniunea APCE de la Istanbul

Deputatul PDL Maria Stavrositu a depus, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică pe tema reuniunii de la Istanbul a Comisiei pentru egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
În document, deputatul democrat-liberal a subliniat faptul că organismul APCE, din care face parte în calitate de parlamentar de referinţă pentru România, a avut pe ordinea de zi mai multe teme privind violenţa domestică, combaterea crimelor săvârşite în numele onoarei şi protejarea femeilor în comunităţile de imigranţi.
„Una din rezoluţiile adoptate de Comisie are în vedere combaterea violenţei domestice împotriva femeilor. Documentul reclamă necesitatea unei implicări mai active a autorităţilor locale şi regionale în prevenirea şi combaterea violenţei fizice, sexuale sau psihologice asupra femeilor”, se arată în declaraţia politică.
O altă rezoluţie adoptată la reuniunea APCE de la Istanbul priveşte un fenomen mai complex şi anume asa-zisele „crime săvârşite în numele onoarei”. Proiectul votat de membrii Comisiei pentru egalitate de şanse stipulează faptul că toate formele de violenţă împotriva femeilor, produsă în numele unor coduri tradiţionale de onoare, sunt considerate serioase încălcări ale drepturilor omului.
În cadrul aceleiaşi întâlniri s-a discutat despre pregătirea unui proiect legislativ care să fie adoptat de toate ţările membre ale APCE şi care să aibă la bază recomandările Comisiei pentru egalitate de şanse cu privire la combaterea violenţei domestice.

 

Data          
19.05. 2009        
Biroul de presă
Organizaţia Municipală PD-L Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii